Sancaktepe News GÜNDEM Sancaktepe News Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

İYİ PARTİ; ATATÜRK’ÜN KİTABI “NUTUK” BRAİLLE ALFABESİNE DÖNÜŞTÜRDÜ

Bu haber 16 Ocak 2021 - 12:50 'de eklendi ve 259 views kez görüntülendi.

İYİ PARTİ; ATATÜRK’ÜN KİTABI “NUTUK” BRAİLLE ALFABESİNE DÖNÜŞTÜRDÜ


İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı Toplumsal Politikalar Başkanlığınca hazırlanan Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Yol gösterici ve büyük eseri olan Nutkunu görme engellilerin de okuyabilmesi için Braille alfabesine dönüştürdü.


İYİ Parti İstanbul Toplumsal Politikalar Başkanlığı olarak 7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftasına özel olarak ilk kez görme engellilerin okuyabileceği Braille alfabesiyle hazırlanan Nutukların dağıtımı gerçekleştirdi. Braille Alfabesiyle hazırlanan Nutuk kitapları, İstanbul da dahil olmak üzere Ankara, Tokat, Denizli, Kahramanmaraş, Gaziantep, Erzurum, Diyarbakır, Ordu ile beraber 9 şehirdeki 14 okulda ve dernekte dağıtıldı.

İYİ Parti Toplumsal Politikalar Başkanı Ünzile Yüksel, “Görme engellilerin eğitimlerine katkı sağlamak için ilk önce baş öğretmenimiz olan Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutkunu bütün öğrencilerin okumasının gerektiğini” belirterek tarihimize ışık tutan bu eserin görme engelli öğrenciler tarafından da rahatça okunabilmesi için Braille alfabesine dönüştürülmesi gerekliliğini göz önünde bulundurarak katkı sağlamak istediklerini söyledi.

“GÖRME ENGELLİLERİN YAŞADIKLARI SORUNLARIN FARKINDAYIZ”

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı S. Buğra Kavuncu, Toplumsal Politikalar Başkanı Yaşar Özkan ve İl Yöneticileri de İstanbul’da bulunan; Sarıyer Veysel Vardal Görme Engelliler Okulu, Şişli Altı Nokta Görme Engelliler Derneği ve Üsküdar Türkan Sabancı Görme Engelliler Okulu’nu ziyaret ederek Braille alfabesine dönüştürülen “NUTUK” ları teslim ettiler. İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, “Böyle güzide kuruluşlara böyle güzel bir eseri teslim etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu organizasyon İYİ Parti tarafından 9 şehirde gerçekleştirildi. Teknoloji ilerledikçe sesli kitaplar yaygınlaşıyor ama bu kitaplara olan ihtiyaç da hiç bitmeyecek. Görme engellilerin toplumsal alanda yaşadıkları sorunların ve sıkıntıların farkındayız” dedi.

“ÇALIŞMADAN DOLAYI BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUZ” 

Görme Engelli öğrencilere eğitim veren okullara dağıtımı yapan İYİ Parti ekibinde Güneydoğu Gazisi ve İYİ Parti Toplumsal Politikalar Başkan Yardımcısı Hüseyin Özlük, İstanbul İl Başkan Yardımcısı Yaşar Özkan, İstanbul İl Başkanlığı Toplumsal Politikalar Komisyon Üyesi Nimet Özdemir, “Böyle bir hizmeti yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını” ifade ettiler.