Sancaktepe News GÜNDEM Sancaktepe News Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

İSTANBUL YEREL MEDYASINI BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI YÜCEL YILMAZ AĞIRLADI

Bu haber 20 Ocak 2022 - 10:47 'de eklendi ve 101 views kez görüntülendi.

İstanbul Gazete TV ve İnternet Habercileri Derneğinin düzenlediği Balıkesir’in tarihi ve turistlik mekanlarını tanıtımı kapsamındaki gezi kapsamında İstanbul Yerel basınını ağırlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, yaptığı sunum ile Balıkesir’in tarihi mekanlarının önemini ve tatil beldelerinin önemine vurgu yaptı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın davetlisi olarak ve İstanbul Gazete TV ve İnternet Habercileri Derneği Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın organize ettiği Balıkesir’in tarihi ve turistlik gezi programına Cadde ve Sancaktepe News Gazetemizin Genel Müdürü Halit Soytürk ve Genel Yayın Yönetmeni Asiye Soytürk’te katıldı. 62 Gazeteciyi Adrina Termal Otelde üç gün misafir eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, sırasıyla yapılan geziler Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi (BAÇEM), Özgün Zeytincilik Fabrikası,  Ayvalık Macaron Tarihi Merkezi, Şeytan Sofrası, Cunda Adasında Sokakları ve Koç Müzesi, Terazi Zade Konağı, Havran Kent Müzesi, Seyit Onbaşı Müzesi ve Mezarı, Zağnos Paşa Meydanı, Çamlık Tepesi Kültür merkezi, Çamlık Tepe Seyir Terası ve Balıkesir’in kendine özgü damak lezzetlerinin tadıldığı gezide Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Kücükkaptan, İstanbul Yerel Basın Mensuplarını yalnız bırakmadı.

İstanbul Gazete TV ve İnternet Habercileri Derneği Başkanı Ali Rıza Yıldız

YILDIZ; MESLEĞİMİZ HAK EDEN NOKTALARA GELECEKTİR

Balıkesir’in tarihi ve turistlik mekanlarına gezi organize eden İstanbul Gazete TV ve İnternet Habercileri Derneği Başkanı Ali Rıza Yıldız, “Demokrasinin temel unsurlarından biri olan basının, demokrasinin gelişmesi ve yerleşmesine çok önemli katkıları olmuştur. Gazeteciler, her türlü şart ve ortamda insanların ihtiyacı olan haberleri, onlara ulaştırmak için gece gündüz demeden çalışıyor ve faaliyetlerini büyük bir özveri ile sürdürüyor. Umarım mesleğimiz hak eden noktalara gelecektir. Programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz

YILMAZ; BALIKESİR İSTANBUL’A ÇOK YAKIN

Balıkesir’in geleneksel yiyeceklerini, tarihini, ilçelerini ve kültürünü İstanbul Yerel Basınına tanıtan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “tarihi olarak Balıkesir’in birçok binasının Unesco’da tescilli. Balıkesir’imizin güzide ilçeleri var. Balya ilçemizde Türkiye’nin sayılı maden ocaklarından biri var. Bu madenden kurşun ve çinko çıkarılıyor. Cunda, Cumhuriyet tarihi boyunca ne darbeler ne generaller gördü. Tarihimizi, binaları ve doğamızı bozacak büyük yatırımlar buraya gelmez, ruhsat vermeyiz” dedi.

Balıkesir’de yaşayanların %60’ının tarımcılık yaptığını dile getiren Başkan Yücel Yılmaz, “bölge halkımız erime kültürü içerisinde huzurlu bir şekilde yaşıyor. Burası Balkanlardan Kafkaslardan ve birçok kültürden gelen özgüveni yüksek insanlardan oluşuyor. Balıkesir İstanbul’a çok yakın. Önceden Çanakkale’den teknelerle gidilirken şimdi buradan arabayla 2.5 saatte Kadıköy’de oluyorsunuz. Tüm İstanbulluları Balıkesir’e davet ediyorum” dedi.

Ne kadar misafire hürmet verilirse Allah da bize o kadar bereket verir ifadelerini kullanan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “İstanbul Yerel Medyasını ağırlamaktan çok keyif aldık. Umarım siz de almışsınızdır. İnşallah bir daha sizleri Balıkesir’imizde konuk ederiz, başımızın üstünde yeriniz var. Ne kadar misafire hürmet verilirse Allah da bize o kadar bereket verir” ifadelerini kullandı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Kücükkaptan

KÜCÜKKAPTAN; BALIKESİR’İN FARKLI YÜZÜNÜ TANIDIK

İstanbul da görev yaptığı sürece İstanbul’un yerel basını ile yakından tanıdığını dile getiren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Kücükkaptan “İstanbul da uzun yıllar birlikte yol yürüdüğümüz arkadaşlarımızı Balıkesir’de ağırlamak bizi mutlu etti. Yerel basın mensuplarının çektiği zorlukları biliyoruz ve yerel basın mensuplarının yaşadığı sıkıntıları bildiğimiz için bizler Balıkesir’de ağırlayarak stres atmalarını istedik. Balıkesir son yılarda kabuğunu kıran ve hak ettiği yere yeni gelmeye başlayan bir büyükşehir. Balıkesir 20 ilçesi ve bir milyon üç yüz bin yaklaşık nüfusu olan bir ilimiz. Gazeteci arkadaşlarımız ile Balıkesir’e dair ilk defa benimde duyduğum Balıkesir’in farklı yüzünü tanımak fırsatımız oldu. Balıkesir’e dair bu gezi ile basın mensuplarımızda güzel anı olması bizleri mutlu ediyor. Davetimize katılan tüm basın mensuplarımıza teşekkür dilerim” ifadelerini kullandı.

İstanbul Gazete TV ve İnternet Habercileri Derneğinin düzenlediği Balıkesir’in tarihi ve turistlik mekanlarını tanıtımı kapsamındaki gezi kapsamında İstanbul Yerel basınını ağırlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın ağırladığı gezide Çanakkale zaferinin kahramanı Seyit Onbaşı adına 2016 yılında yapılan müze ziyaret eden heyeti Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, basın mensuplarını yalnız bırakmadı.