İBRAHİM ÖZKAN; AKP ve MHP VATANDAŞA İNANMIYOR! -Sancaktepe News

SON DAKİKA

İBRAHİM ÖZKAN; AKP ve MHP VATANDAŞA İNANMIYOR!

Bu haber 25 Mayıs 2020 - 14:24 'de eklendi ve 148 views kez görüntülendi.

İBRAHİM ÖZKAN; AKP ve MHP VATANDAŞA İNANMIYOR!

İBB’nin “sosyal inceleme raporu aranmasın” teklifini AKP ve MHP grupları hayır deyince talep alımı durduruldu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 11 Mayıs günü İBB meclisinin olağanüstü toplantısında salgın, deprem, afet gibi kriz dönemlerinde ihtiyaç sahiplerinin taleplerini karşılamak için, “sosyal inceleme raporu aranmasın” talebine AKP ve MHP’nin oyları ile ret edilmişti. “Sosyal inceleme raporu aranmasın” talebi kabul etmeyince, mevzuat gereği sosyal yardımları ulaştırmak için öncesinde evlerde tespit yapılması zorunluluğu devam ediyor.

VATANDAŞA İNANMIYORLAR!

AKP ve MHP’nin “sosyal inceleme raporu aranmasın” talebine hayır demesine İYİ Parti İBB Gurup Başkan Vekili İbrahim Özkan, “vatandaşa inanmıyorlar! Diyerek sosyal medya hesabından tepki gösterirken “530 bin aileye gıda kolisi desteği verilmeye başlanmıştı. 280 binden fazla aileye ise nakdi yardım yapılmaktaydı. Buna rağmen vatandaşın beyanını dikkate almasını engelleyerek yapılacak yardımları geciktirilmesine vesile oldular”.

7 HANEDEN BİR

İstanbul’da her 7 haneden biri ihtiyaç sahibi durumda olduğunu dile getiren İbrahim Özkan, “Mayıs ayı içinde olağanüstü toplanan İBB Meclisinde, AK Parti ve MHP grupları, salgın ve deprem gibi olağanüstü dönemlerde sosyal yardımlarda “vatandaş beyanının yeterli görülmesine hayır demişti. Bu nedenle İBB, artan başvuruların tespiti için yardım talebi toplamayı durdurdu. İBB’den konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Üzülerek belirtmek isteriz ki, bugünden itibaren sosyal yardım talebi alamayacak, mevcut müracaatları tespite başlayacağız” ifadelerini kullandı.

İBB’DEN AÇIKLAMA

Ortaya çıkan bu durum karşısında İBB başkanlığı konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

* İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak salgın sürecinde ortaya çıkan ekonomik zorluklar ve geçim sıkıntısı nedeniyle 1 milyondan fazla ailemiz sosyal yardım almak için belediyemize başvurdu.

* Sosyal yardım incelemesinde İBB olarak vatandaş beyanını doğru kabul ederek yardımlara başladık. Ne yazık ki Mayıs ayında olağanüstü toplanan İBB Meclisi’nde AK Parti ve MHP grubunun oyları ile vatandaş beyanı yeterli görülmedi, belediyemizin evlerde tespit yapması kararı alındı.

* Bu sebeple üzülerek belirtmek isteriz ki, bugünden itibaren sosyal yardım talebi alamayacak, mevcut müracaatları tespite başlayacağız.

* İSKİ ve İGDAŞ faturaları için düzenlediğimiz ‘Askıda Fatura’ dayanışması ise devam edecek. Sosyal yardım formu sadece ‘Askıda Fatura’ dayanışması için doldurulacaktır.

530 BİN AİLEYE GIDA DESTEĞİ YAPILIYORDU

İBB’nin, sosyal yardımları kapsamında 530 bin aileye gıda kolisi desteği verilmeye başlanmıştı. 280 binden fazla aileye ise nakdi yardım yapılmaktaydı.

İstanbul’daki her 10 haneden birine ulaşmaya başlayan yardımlar böylece sekteye uğradı. İstanbul’da her 7 haneden biri ise ihtiyaç sahibi durumda. Alınan kararla hızlanması ve artması gereken sosyal yardım süreci yavaşlatılmış oldu.