HERKES İKTİDAR!... - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

HERKES İKTİDAR!…

Ülke olarak 14 Mayıs seçim atmosferini yaşadığımız bu günlerde partilere ilçe merkezlerine bakıldığında herkes iktidar bir ben muhalefet…

Niçin bir ben muhalefette kaldım onu aktarayım.

Bu haber 29 Nisan 2023 - 11:44 'de eklendi ve 80 views kez görüntülendi.

Ülke olarak 14 Mayıs seçim atmosferini yaşadığımız bu günlerde partilere ilçe merkezlerine bakıldığında herkes iktidar bir ben muhalefet…

Niçin bir ben muhalefette kaldım onu aktarayım.

Cumhurbaşkanı adayları açıklanmadan her parti doğal olarak 14 Mayısta biz iktidarız diyordu. Bu düşünce söylem herkes açısından doğrudur. Siyasi partilerin temsilcileri psikolojik olarak üstünlük sağlamak için bu tür söylemleri kullanır. Her parti kendi adayı ile çıkacak ve seçimi kazanacağını söyler. En azından benim siyasi partilerde bunu görüyordum.

Kesinleşen 13. Cumhurbaşkanlığı adaylarına baktığımda çoğu Cumhurbaşkanı adayı çıkarmaması bir tarafa kendi siyasi partilerinin logoları bile seçim listesinde yer almadı. Hani diyorum ya herkes iktidar bir ben muhalefette kaldım diye bari benim gazetemin logosu var…

Bu seçimde en dikkat çekeni her platformda kendilerini Milli Görüşün temsilcileri olduğunu dile getrin partilerin Cumhurbaşkanı adayı çıkarmaması oldu. YRP Cumhur İttifakına katılırken kendi logosuyla milletvekili seçimine katılıyor. En ilginci ise SP’nin kendi logosu yerine CHP listelerinden girmesi tanıdığım birçok Saadet Partilinin tepki gösterdiğini görüyorum.

Yeni kurulan partilere baktığımda ilk çıkışlarında iktidara alternatif olabilecek şekilde gözüküyorlardı. Bu seçimde kendi logoları ilk defa katılacaktılar. Adayların açıklanmasına son dakikaya kadar partilileri kendi logoları ile seçime girmeyi beklediler.

  1. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ilkleri yaşıyoruz. Seçim gecesine kadarda ilkler yaşanmaya devam edecek gibi gözüküyor. Cumhurbaşkanı adaylarının yanında en ilginç olanı da partilerin Milletvekili listeleri oldu. Kimsenin dikkat etmediği partilerden biri TİP gibi gözüküyor. Çünkü CHP listelerine bakıldığında eski Ak Partililer ile yeni AK Partililer yarışıyor gibi gözüküyor. Bu durumda solcular Milletvekili seçiminde parti tercihini TİP den yana kullanabilir.

Bu seçim sonuçlarını hep beraber 14 Mayıs Pazar akşamı göreceğiz. Yapılacak 13. Cumhurbaşkanlığı Seçiminin ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

Selam ve Dua İle…

Halit Soytürkhalit@sancaktepenews.com
Halit Soytürk, Gazeteci Yazar. 1977 Trabzon Araklı Doğumlu. 1992 yılında başladığı meslek hayatına çeşitli Tv ve Haber kanallarında muhabir ve kameraman olarak devam etti. 1994- 1997 Kanal 7 Sakarya Karasu temsilciliği, Yurt Haber Ajansı Sakarya Karasu temsilciliği, Kanal 54 Sakarya Televizyonu, Kanal 60, İlke Tv de çeşitli belgesel ve tanıtım çekimleri yaptı. 2016 yılında Sancaktepe merkezli Cadde News Gazetesi ve 2020 ocak ayında Sancaktepe News Gazetesi’ni kurarak Sancaktepe'nin tek Yazılı Basın Genel Yayın Yönetmeni. Sancaktepe merkezli Sancaktepe News Gazetesi ve İstanbul geneline Cadde News Gazetesi ile yayın hayatına devam ediyor.