HALİT SOYTÜRK: SAHA ÇALIŞMALARIMIZDA NET GÖRÜYORUZ - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

HALİT SOYTÜRK: SAHA ÇALIŞMALARIMIZDA NET GÖRÜYORUZ

Eski bayramlarda mutluyduk demek niyetiyle tüm Sancaktepe’lilerin Kurban Bayramını tebrik ederken, sanal mutluluk pençesinde gerçek mutluluğun manasını bilmeden büyüyen çocuklarımızın en çok ilgiye muhtaç olduğu gerçeğini asla aklardan çıkartılmasının önemini vurgulayan Temiz Toplum Derneği Sancaktepe Şubesi Başkanı Halit Soytürk şöyle devam etti.

Bu haber 25 Haziran 2023 - 13:20 'de eklendi ve 199 views kez görüntülendi.

SANCAKTEPENEWS

Yaz aylarında dijital tehlikelere dikkat çeken Temiz Toplum Derneği Sancaktepe Şube Başkanı Halit Soytürk’ten Kurban Bayramı ve okulların yaz tatiline girmesi nedeni ile Ailelere önemli uyarılarda bulundu.

Eski bayramlarda mutluyduk demek niyetiyle tüm Sancaktepe’lilerin Kurban Bayramını tebrik ederken, sanal mutluluk pençesinde gerçek mutluluğun manasını bilmeden büyüyen çocuklarımızın en çok ilgiye muhtaç olduğu gerçeğini asla aklardan çıkartılmasının önemini vurgulayan Temiz Toplum Derneği Sancaktepe Şubesi Başkanı Halit Soytürk şöyle devam etti.

ŞİMDİ İNFAK ZAMANI

Halit Soytürk, “Rabbimizin bizlere bahsettiği en mutlu günlerimizden biri olan Kurban Bayramımızı idrak ediyoruz. Göz nuru çocuklarımızın kimisinin mezuniyetlerini kimisinde bir üst sınıfa geçiş heyecanlarını yaşıyoruz. Kurban Bayramımızın manasına uygun olarak, Rabbimize teslim olmanın şuuruyla ihtiyaç sahiplerine haklarını, kimimiz zekat kimimiz sadaka, kimimizde infak yaparak paylaşmanın eşsiz tadını yaşarken, diğer yandan da eğitim yılını tamamlayan çocuklarımızın gönüllerini bayram tadında hoş tutmayı unutmamalıyız”.

ÇOCUĞUNUZA BAYRAMIN TADINI İLİKLERİNE KADAR HİSSETTİRİN

Dijital dünyanın getirdiği tehlikelere dikkat çeken Dernek Başkanı Halit Soytürk, “sanal mutluluk pençesinde gerçek mutluluğun manasını bilmeden büyüyen çocuklarımızın en çok ilgiye muhtaç olduğu gerçeğini asla aklımızdan çıkartmayalım. Rabbimizin bayram olarak verdiği bu günlerde çocuklarımızın okul bitimine istinaden alınan sonuçlardan dolayı bazı hoşnutsuzluklarımız var ise de ve çocuklarımız bu sonuçlardan dolayı ebeveynlerinden kendilerine bir yaptırım bekler haldeyken onlara kurban bayramının hürmetine  ‘’ ilgi infakınızla’’  yaklaşın.  Bu yaklaşım hem çocuğunuzun bayramın tadını iliklerine kadar hissetmesine vesile olur, hem de siz onunla belki de daha önce hiçbir zaman kuramadığınız diyalogların kapısının açılmasına vesile olur”.

SAHADA YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALARDA ÇOK NET GÖRÜYORUZ

Soytürk, “Günümüz iddia etmenin, ikna etme nimetinin üzerini acımasızca kapattığı zamanları bizleri yaşatıyor, belki. Biz iddiacı olmayı ısrar ettiğimiz için artık eski bayramların tatlarını arar hale geldik. Eskiden olduğu kadar hatırımızı soranlarımız azaldı. Ellerini öptüklerimiz dualarını aldıklarımız, dertlerimizle dertlenenlerimiz azaldı. İşte bu yüzden biz ikna etmenin yollarını aramalıyız. İddia ederek gönülleri kırmanın bir fayda vermediğini yaşadığımız tecrübelerden artık net olarak anlamalıyız. İkna dilini konuşmaya başladığımızda iddia ederek neler kaybettiğimizi daha iyi göreceğiz. Bunu görmek zorundayız çünkü Sancaktepe Temiz Toplum Derneği Şubesi olarak sahada yaptığımız çalışmalarda biz bunu çok net olarak görüyoruz. İkna dili gibi iddia dili de bulaşıcıdır. Bunu aklınızdan asla çıkartmayın. Biz ‘eski bayramlarda da böyle mutluyduk elhamdülillah’ demek niyetiyle tüm Sançaktepe’li kardeşlerimin bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum” ifadelerini kullandı.