CEM TAŞKALDIRAN; YAPILANDIRMA BÜYÜK FIRSAT! -Sancaktepe News

SON DAKİKA

CEM TAŞKALDIRAN; YAPILANDIRMA BÜYÜK FIRSAT!

Bu haber 09 Ocak 2021 - 1:27 'de eklendi ve 493 views kez görüntülendi.

SGK KADIKÖY SOSYAL GÜVENLİK MERKEZ MÜDÜRÜ CEM TAŞKALDIRAN; YAPILANDIRMA BÜYÜK FIRSAT!

SGK Kadıköy Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Cem Taşkaldıran borç yapılandırmaya ilişkin çağrı yaptı.

7256 yapılandırmaya son başvurunun 01 Şubat 2021 tarihi olduğunu, işveren ve sigortalıların bu başvuru fırsatları kaçırılmamasını dile getiren Müdürü Cem Taşkaldıran, “Yapılandırma büyük fırsat, yapılandırın kazançlı çıkın” ifadelerini kullandı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), prim borçları, genel sağlık sigortası borçları ve diğer bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmeyi sürdürüyor. SGK Kadıköy Merkez Müdürü yazılı açıklama ile yapılandırmanın son başvuru tarihinin 01 Şubat 2021 olduğunu belirtti.

Cem Taşkaldıran
SGK Kadıköy Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü

SGK Kadıköy Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Cem Taşkaldıran, “2020 yılı Ağustos ayı ve öncesi dönemlere ait, Sigorta primleri, Genel Sağlık Sigortası primleri, 01 Şubat 2021’den önce kesinleşen idari para cezaları BAĞ-KUR sigortalılarının daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğan alacaklar, v.b SGK alacakları yapılandırma kapsamındadır. Başvuruların 01 Şubat 2021tarihine kadar, e-sigorta kanalıyla internet üzerinden yapabilecek.

SGK Kadıköy Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Cem Taşkaldıran, “şahsen veya posta yoluyla sosyal güvenlik kurumu birimlerine de yapılabilirsiniz. Borcunu peşin ödeyen işverenler için Yİ-ÜFE’nin yüzde 90’nın ilk iki taksit süresi içinde taksitle ödeyen işverenler için de yüzde 50’sinin silineceği, taksitli ödemeyi tercih eden borçluların ikişer aylık dönemlerde 6,9,12 ve 18 eşit taksitle ödeme yapabilecekler” dedi.

“Borçlarımızı Yapılandıralım Bu Avantajları Kaçırmayalım”

Yapılandırma Kanununa göre süresinde ödenen alacaklara, kanunun yayımlanma tarihinden sonra gecikme cezası ve gecikme zammı uygulanmayacağını dile getiren SGK Kadıköy Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Cem Taşkaldıran, “Yapılandırmadan yararlanmak için herhangi bir teminat istenmeyecektir.
Yapılandırılan borçlardan dolayı icra takibi ve haciz işlemleri yapılmayacaktır. Yapılandırmadan önce tatbik edilen hacizler, yapılacak ödemeler nispetinde kaldırılacaktır.

Müdürü Cem Taşkaldıran, “Yapılandırmada ilk iki taksitin süresinde ve tam olarak ödenmesi halinde borcu yoktur yazısı alınabilecektir. Yapılandırma devam ettiği sürece yapılandırma taksitlerinin ve yapılandırma dışındaki borçların süresinde ödenmesi kaydıyla sigorta primi teşvik uygulamalarından yararlanılacaktır. İhale ve İnşaat İş Yerleri için borçlu işverenlerimiz, borçlarının peşin veya taksitle tamamının ödenmesi halinde ilişiksizlik belgesi/teminat iadesi yazısı alabilecek” ifadelerini kullandı.