ÇEKMEKÖY /ALEMDAĞ’DA YENİ PARK ÇALIŞMALARI BAŞLADI - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

ÇEKMEKÖY /ALEMDAĞ’DA YENİ PARK ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Bu haber 09 Mart 2023 - 12:27 'de eklendi ve 87 views kez görüntülendi.

Çekmeköy Belediyesi Alemdağ Stadı’nı da içerisine alan park alanının yeniden yapım çalışmalarına başladı.

İstanbul’un en yeşil alanlarından birine sahip olan Çekmeköy İlçesinde yeni bir park çalışması Belediye tarafından çalışanlarınca başlatıldı. Alemdağ da yapılacak olan Park hizmete girdiğinde Çekmeköy İstanbul’un Anadolu yakasındaki kişi başoına düşen park alanında ilk sıraya yükselecek.

740 MT BİSİKLET,720MT KOŞU PARKURU

Modern ve Model Çekmeköy vizyonu ile ilçeye yeni eserler kazandırmak için çalışmalarını sürdüren Çekmeköy Belediyesi, Alemdağ Stadı’nı da içerisine alan parkın çalışmalarına başladı. 33 bin metrekare alana yapılacak tesis içerisinde; 740 metre bisiklet yolu, 720 metre koşu ve yürüyüş parkuru pergola, dinlenme alanları, fitness istasyonu, bisiklet park alanı, oyun adaları, barfiks alanı, yağmur barınağı, piknik masaları ve ağaç altı oturma alanları yer alacak. Park, spor sahaları ve yürüyüş alanlarının bir arada bulunduğu proje tamamlandığında, Çekmeköy’e yeni bir sosyal donatı alanı kazanılmış olacak.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “ Alemdağ Mahallemizde hemşerilerimizden gelen istek ve talepler doğrultusunda bir spor tesisi ve park için çalışmalara başladık. Parkımız tamamlandığında vatandaşlarımız bir yanda spor yaparken bir yanda da piknik yapma imkânına sahip olacak. Mevcutta bulunan parkımızı daha modern ve estetik bir hale getireceğiz. İnşallah en kısa sürede projemizi tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız” dedi