BEYAZ YAKA, SİYAH ÖNLÜK… - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

BEYAZ YAKA, SİYAH ÖNLÜK…

Eskiden siyah önlükler giyerdik kimseye imrenmeden, kimseyi imrendirmeden, kılık kıyafetimiz kimseye keşke dedirtmezdi. Siyah önlükle farklı olmak aklımıza gelmezdi. İnsanları Görünüşümüzde kırmadığımız gibi sözlerimizle de incitmezdik. Sonuç ta hepimiz beyaz yakalık takar, siyah önlük giyerdik. Sonra siyah önlük dediler iç karartıyor mavi olsun, olmadı yeşil, bordoda güzelmiş diyerek çeşitliliği arttırdılar. Siyah önlüğün kumaşı güzel değil bu bordonun kumaşı ayrı duruyor dediler. Biraz pahalı ama olsun!

Bu haber 25 Haziran 2023 - 13:40 'de eklendi ve 185 views kez görüntülendi.

 

Eskiden siyah önlükler giyerdik kimseye imrenmeden, kimseyi imrendirmeden, kılık kıyafetimiz kimseye keşke dedirtmezdi.  Siyah önlükle farklı olmak aklımıza gelmezdi. İnsanları Görünüşümüzde kırmadığımız gibi sözlerimizle de incitmezdik.  Sonuç ta hepimiz beyaz yakalık takar, siyah önlük giyerdik. Sonra siyah önlük dediler iç karartıyor mavi olsun, olmadı yeşil, bordoda güzelmiş diyerek çeşitliliği arttırdılar.   Siyah önlüğün kumaşı güzel değil bu bordonun kumaşı ayrı duruyor dediler.  Biraz pahalı ama olsun!

Siyahla gıpta etmenin ne olduğunu bilmeden yasayan çocuklarımız, Renklere bürünmüş önlüklerle imrenme illetine bulaştılar, ailelerin çaresizliği içerisinde hızlı bir şekilde Sözde İç karartan siyah önlük işin sonunda üzerimizde çocuklarımızı birbirlerini İmrendiren mavi önlüğe, bordoya, turkuaza dönüştü.

İmrenme, kıskandırma, ötekileştirme, çekememezlik, memnuniyetsiz gibi duyguları harekete geçirecek bu değişime onay vererek toplumun birlik ve beraberlik surlarında büyük gedikler açılmasına izin verdik. Hiç farkında olmadan. İmrenme kıskanmaya, kıskanma kırmaya dönüştü ne olduğunu anlamadan. Siyah içinde eşit olan bizler gittik. Onun yerine renklerle birbirlerine üstünlük taslayan bireylere dönüştük…

Buna karşı duramadık ya, duramadığımızı gördüler ya, bir önlükle değişebilecek yumuşak karnımızın olduğunu hissettiler ya, bu zafiyet halimizin üzerinden kurguladılar. Birçok şeyi, o siyah önlükler marka tişörtlere pahalı ayakkabılara, makyajlara, parfümlere dönüştü hepimizin üzerinde, eğitim ikinci plana düştü, önlüğün rengi yanında. Daha eğitimin başında anlatamadık çocuklarımıza; eğitimin, şekilden üstün olduğuna, algılarında bu yanlışlarla büyüdü çocuklarımız, bilgi eksiklerini giyimleriyle kapatmaya çalıştılar. Derslerinde ki eksik hallerine üzülmediler, istedikleri ayakkabıyı alamadıklarına üzüldükleri kadar.

Çocukların suçu yok, bu vebal bizim!

Bunu düzelmekte bize düşer. Siyah önlükleri dolaplardan geri çıkartalım, hepimizin aynı olduğunu anlatalım çocuklarımıza, onları şekilcilikten kurtarmanın yollarını arayalım. Çocuklarımıza sabırlı ve sakin bir şekilde bu dünyanın imtihan salonu olduğunu en büyük güzelliklerin cennette olduğunu bu yüzden ahirete hazırlanırken, Dünyanın renklerlerine kendimizi kaptırmamamız gerektiğini anlatalım.

Selamünaleyküm Sağlıcakla Kalın.

Mehmet DEMİRimza1907@gmail.com