BAKAN IŞIKHAN MEHMET AKİF İNAN ÖDÜL TÖRENİNE KATIDI - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

BAKAN IŞIKHAN MEHMET AKİF İNAN ÖDÜL TÖRENİNE KATIDI

Bu haber 10 Ocak 2024 - 12:17 'de eklendi ve 82 views kez görüntülendi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan Memur-Sen’in kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan’ın 24. vefat yıldönümü vesilesiyle düzenlenen “Mehmet Akif İnan Ödülleri” Programı’na katıldı.

Ödül töreninde bir konuşma yapan Bakan Işıkhan, Mehmet Akif İnan’ı yad ederek, “Vefa duygusunun anlamlı bir örneği olan bu etkinliğin, ‘Bütün giysileri yırtsak yeridir, yeter bize vefa elbiseleri’ diyen merhum Akif İnan’ın hatırasını, haklı davasını ve fikri mücadelesini hem yaşatma hem de gelecek nesillere aktarma noktasında etkin bir role sahip olduğuna inanıyorum. Merhum şairimizin vefatının üzerinden geçen zamana rağmen fikirlerinin, söylemlerinin ve eylemlerinin güçlü bir şekilde yaşatılıyor olması, bu rolün en açık göstergelerinden birisidir” ifadelerini kullandı.

Bugün; huzur, barış ve kardeşlik iklimine her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulduğunu belirten Bakan Işıkhan, “ Merhum şairimizin düşünde gördüğü gibi, bugün Mescidi Aksa bir çocuk gibi ve ağlıyor… Tıpkı acımasızca zulmedilen Gazze’nin çocukları gibi… Akif İnan ve onun gibi nice mütefekkirin gönlünden süzülen dizeler, bugün hala sesimiz oluyor. Filistin’de masumlar zulme maruz kalırken gönül coğrafyamızın incisi Kudüs’ün hüznü hepimizi kahrediyor. Daha adil bir dünyanın imkanına inanan bizler için Mehmet Akif İnan ve bu davanın çilesini çekmiş her bir isim, kadim kültürümüzde, kuşatıcı medeniyetimizde ve onun taşıyıcısı olan edebiyatımızda yeri doldurulamaz değerlerdir. Bu sebeple, 20 yılı aşkın bir süredir bir taraftan maddi kalkınma hamlelerini gerçekleştirirken diğer taraftan da sahip olduğumuz manevi ve kültürel değerlerimizi muhafaza etmenin gayreti içerisinde olduk” diye konuştu.

Mehmet Akif İnan’ın edebiyatçı ve eğitimci kişiliğinin yanında iyi de bir sendikacı olduğunu kaydeden Bakan Işıkhan, şunları aktardı:

“Sendikalarımız hiç kuşkusuz, toplumumuzu ayakta tutan en önemli sosyal yapılardır. Merhum Akif İnan’ın şiirleri ve fikirleri ne kadar güçlüyse temelini attığı EĞİTİMBİR-SEN ve MEMUR-SEN de o kadar güçlüdür. Sendikacılığı, inandığı bir dava uğruna mücadele etmenin sosyal bir tezahürü olarak ele aldığımızda; merhum şairimizin bu sahada öncü rol üstlenmesini, onun davası ve düşünceleri konusundaki samimiyetinin ve mücadele ruhunun bir ifadesi olarak görebiliriz. Ülkesinin geleceğini ve başarısını sendikal mücadelede gören bir fikir adamı olan Mehmet Akif İnan’ın izleri, bugün hala sendikacılık hayatımıza öncülük eden kuruluşlarımızda varlığını sürdürmektedir. Bu anlamda, Türkiye’nin sendikal mücadelesine sağladığı katkıyla ve 1 milyonu aşkın üyesiyle Memur-Sen ailesi, Türkiye Yüzyılı hedefimiz doğrultusunda en önemli paydaşlarımızdan biridir. Sendikal geleceğini Türkiye’nin geleceğiyle bir gören bu toplumsal aksiyonun bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de çalışma hayatımızı hem niteliksel bakımdan hem de niceliksel bakımdan geliştireceğine yürekten inanıyorum.”