ABDULLAH BAYRAM: İYİ BİR GELECEK VE TEMİZ ENERJİ - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

ABDULLAH BAYRAM: İYİ BİR GELECEK VE TEMİZ ENERJİ

Sancaktepe başta olmak üzere birçok noktada yaptığı projeler ile yüzlerce insanın hayatına değer katan Denge Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Bayram, Üniversite yıllarından bu yana yaklaşık 45 yıldır inşaat sektöründeki tecrübesini Denge Yapı da birleştirdi. Projelerinde sosyal tesisler ve çocuklar için güvenli oyun alanlarına önem verdi. Günümüzde en çok tercih edilen enerji kaynağı olan güneş enerjisi ile Denge Yapı, iyi bir gelecek için temiz enerji politikası devam ediyor.

Bu haber 23 Mayıs 2023 - 11:30 'de eklendi ve 260 views kez görüntülendi.

Sancaktepe başta olmak üzere birçok noktada yaptığı projeler ile yüzlerce insanın hayatına değer katan Denge Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Bayram, Üniversite yıllarından bu yana yaklaşık 45 yıldır inşaat sektöründeki tecrübesini Denge Yapı da birleştirdi. Projelerinde sosyal tesisler ve çocuklar için güvenli oyun alanlarına önem verdi. Günümüzde en çok tercih edilen enerji kaynağı olan güneş enerjisi ile Denge Yapı, iyi bir gelecek için temiz enerji politikası devam ediyor.

 

Üniversite yıllarından buyana İnşaat sektöründeki tecrübesini 2004 yılında kurduğu Denge Yapı ile Sancaktepe başta olmak üzere birçok noktada yaptığı projeler ile yüzlerce insanın hayatına değer kattı. 2015 yılında kurduğu Hilvan GES güneş enerjisi ile iyi bir gelecek, temiz enerji için çalışmalarını sürdüren1956 yılı Trabzon doğumlu Denge Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Bayram ile İnşaat sektörünü, Samandıra Belediye Başkanlık dönemini ve 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerini konuştuk.

2004 yılında kurulan Denge Yapı firması olarak birçok projesini tamamlayan, Üniversite yıllarından sonra yaklaşık 45 yılık inşaat sektörünün içinde yaşadığı tecrübeleri aktaran Denge Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Bayram şöyle devam etti;

Denge Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Bayram, “belediye başkanlığıma kadar birçok firmada çalıştım. 1994-2004 yılları arasında Samandıra Belediye Başkanı olmam nedeni ile on yıl ara verdim. Belediye başkanlık dönemi bitince 2004 yılında Denge Yapı isminde firma kurdum. Firmamız faaliyetine devam ediyor. Denge Yapı olarak Denge Towers, Mahal Sancaktepe, Mahal Sancaktepe Ada, Mimoza Evleri, Sümbül Evleri, Begonya Evlerini tamamlayıp teslim ettik.  Yakın zamanda Sancaktepe deki projemizi tamamlama çalışmalarımız devam ediyor. Projelerimizin hepsi kendine göre farklı ve özel projeler. Denge Towers konumu ve projesi nedeniyle daha özel bir projedir. Denge Yapı olarak kaliteyi artırarak, faklı projelerimize devam ediyoruz.

 

Enerji sektöründe ülkemize hizmet ediyorsunuz? projeden bahseder misiniz?

İnşaat sektörünün durgun olduğu dönemlerde faklı işler için arayışımız sürerken o dönemde enerji sektörüne yöneldik. İlk olarak Kırgızistan da HES’lerden dolayı yetkililer görüşmeler yaptık. İmalatı Türkiye’de yapıp Kırgızistan’da kurulup yapmak için burada firmalar ile görüşmelerimiz sürerken ülkemizde Güneş enerji santralleri (GES) ile tanıştık. Araştırtmalarımız sonucu bizde 2015 yılında tanıştık. GES’den 2016 yılında çağrı mektuplarımızı alarak şirketimizi kurduk ve 2017 yılında devreye girdi. Urfa Diyarbakır yolu üzerine toplam 32 GB sistem kurduk.

İSTİKRARLI BİR ŞEKİLDE SEBAT ETSİNLER

Gençlere tavsiyeniz nedir?

Gençler iş, sosyal, siyaset hayatında her hangi iş veya kulvar da ilerlemek istesinler samimi olsunlar. Yaptıkları işte istikrarlı bir şekilde sebat etsinler. Kurdukları iş ile ilgili öncelikle bilgileri olsun ve ne yaparlarsa yasınlar sabır ve sebat ettikleri sürece görecekler ki kısa sürede başarılı olurlar.

1994 İLE BUGÜNKÜNÜN ARASINDA DÜNYA KADAR FARK VAR

 

1994–2004 yılları arasında Samandıra Belediye Başkanlığı yaptınız, dünü bugünü Samandıra ve Sancaktepe’yi özetler misiniz?

Samandıra da 1994 ile bugünkünün arasında dünya kadar fark var. O günkü ekonomik durumun kötü olması nedeni ile belediyelerin durumu da iyi değildi. Alt yapı, Su, Asfalt, Okul, Telefon, Elektrik olmayan ve kaçak yapılaşmanın çok olduğu bir belde idi. O dönemde Samandıra İBB ye bağlı değildi. İlk işe Altyapı, yol, su, elektrik ve okul yapımını hızlandırarak Samandıra’nın gelişmesini sağladık. 2004 yılına gelene kadar alt yapı, kaldırım yapılmadık hemen hemen sokak bırakmadık. Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte birçok İlk, Orta ve Lise açtık. 2004 ile 2009 yılına kadar Samandıra beldesi olarak devam eden bölge üç belde birleşerek Sancaktepe İsmini aldı. 1994’ten bugün 2023 yılındayız. Bölgemizin 30 sene öncesinden bugüne bakarsan büyük fark olduğunu görmekteyiz. Vatandaşlar işe gitmek için saatlerce araç beklerdi. Belediye olarak kendi imkanlarımız ile otobüs koyardık ve otobüs firmalarının şikayetleri UKOME’ye takılırdı. Sancaktepe iki otobanın ortasında kalan bir ilçe. Ulaşım noktasında büyük avantaları olan ilçemizin kısa zamanda Metrosunun bitmesi ile birlikte daha güzel olacak.

TÜRKİYE İLE BERABER AYAĞA KALKAR

 

14 Mart 2023 Pazar günü ülkemiz Cumhurbaşkanlık seçimi için sandığa gidiyor. Bu seçimin ülkemiz ve Sancaktepe için önemi sizce nedir?

Türkiye artık kendi başına bir Türkiye değil. Afrika’da Türkiye’ye bakan çok devletler var. Avrupa’da Osmanlı dönemini bilen Makedonya, Bosna Hersek Arnavutluk ve birçok ülke hepsi Türkiye’ye bakarlar.  Türkiye Cumhuriyetleri, Doğu Türkistan’a varıncaya kadar hepsi Türkiye ne kadar canlanır ne kar ayağa kalkarsa o mazlum ülkelerde Türkiye ile beraber ayağa kalkar. Afrika’da 2004 öncesi Türkiye’yi bilen ülke azdı. Bugün ülkemizi bilmeyen Afrika ülkesi yok. 2004 sonrası AK Parti iktidarı ile beraber Afrika da Türkiye’ye karşı hayranlık oluştu. Türkiye’deki seçim batıyı da ilgilendiriyor. Batı Türkiye’de kukla bir hükümet kurmak istiyor. Afrika ise dimdik ayaları üzerine duran bir Türkiye istiyor. Seçimimde kargaşa çıkarmak isteyenler var. Seçimi kavgaya dönüştürmek isteyen kesimler var. Başarılı olamayacaklar. Ümit ediyorum ki ilk turda Sayın Cumhurbaşkanımız tekrar Cumhurbaşkanı olarak bu seçim bitecek.  Tüm halkımız ile beraber Türkiye daha güzel günlere ve büyümeye devam edecek. Bu vesile ile Seçim sonucu şimdiden hayırlı olsun.

VERDİĞİ TALİMATI YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Sayın Cumhurbaşkanımız ile aynı dönemde Belediye Başkanlık görevi yaptınız bizimle bir anınızı paylaşır mısınız?

Asfalt sadece Sultanbeyli, Sarıgazi, Ümraniye ve Kartala giden yollar da vardı. Beldemizde hiçbir asfalt yolumuz yoktu. Anadolu Otobanının yan yollarının bir taraflarına kaldırım yapılmıştı. Yağmurdan dolayı kaldırımı komple çamur kaplamıştı. Sayın başkanımız ile o dönemde beş tane belde belediyesi idik. Biz başkanımızı çağırıp bölgemiz ile ilgili görüşlerimizi dertlerimizi konuşuyorduk. O dönemde yan yollar karayollarına aitti. Samandıra da toplantıdan çıktıktan sonra Sultanbeyli’ne yan yoldan gidiyoruz. Reis bana Abdullah bunlar ne diye sordu. Yollar karayollarına ait olduğunu ve temizlik aracımın olmadığını söyleyince bana millet karayollarını bilmez. Millet her şeyi belediyeden bilir. İBB temizlik işlerine talimatı vermesi ile kaldırımlar temizlendi. Temizlik aracı haftada üç gün beldemizde görevlendirildi. Temizlik aracı bir hafta geldi ve daha gelmedi. Aradan bir hafta daha geçinde gece yatmaya hazırlanıyorum saat biri geçmişti aradı beni acınca Abdullah makine geliyor mu dedi. Bende başkanım bir hafta geldi bir haftadır gelmiyor dedim. Oda nasıl olur dur biraz sonra ağrıyacağım seni dedi ve telefonu kapattı. Biraz sonra tekrar aradı ve tekrar sıkıntı olursa bana haber ver. O günden sonra benim görevim süresince ve daha sonrası araç gelmeye devam etti. Bizde belediye olarak temizlik araçları aldık.  Sayın Cumhurbaşkanımız verdiği talimatı yakınan takip ediyor ve böyle birçok olayı da yakından takip etti ve etmeye de devam ediyor. Bu benim için çok önemli bir hatıradır” ifadelerini kullandı.