14 MART TIP BAYRAMI BURUK GEÇTİ - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

14 MART TIP BAYRAMI BURUK GEÇTİ

Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi personeli 14 Mart Tıp Bayramında depremde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarını unutmadı.

Bu haber 26 Mart 2023 - 15:10 'de eklendi ve 88 views kez görüntülendi.

Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi personeli 14 Mart Tıp Bayramında depremde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarını unutmadı.

Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda düzenlenen programda Başhekim Doç. Dr. Alpaslan Tanoğlu ve başhekim yardımcıları hazır bulundu. 14 Mart Tıp Bayramı programında Kahramanmaraş merkezli depremlerde 11 ilde görev yapan hastane çalışanlarına teşekkür belgesi verilirken depremde hayatını kaybeden sağlık çalışanları anıldı. Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya ve Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü Sağlık çalışanları ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya ve Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü, Asrın felaketini yaşadığımız bu günlerde buruk bir 14 Mart Tıp Bayramı kutladıklarını, bu acı günler sona ediğinde mutlu ve heyecanlı bayramlar yaşanacak. Bu vesileyle depremde hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, Milletimizin ve sağlık camiasının başı sağ olsun. Sağlık çalışanlarının deprem bölgesinde yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ettiler.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatlarını kaybeden sağlık çalışanlarını saygı ve milletle anarak konuşmasına başlayan Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Alpaslan Tanoglu, “İlk kutlama, 1919 yılının 14 Mart’ında işgal altındaki İstanbul’da gerçekleşmiştir. O gün, tıbbiye 3. sınıf öğrencisi Hikmet Boran’ın önderliğinde, tıp okulu öğrencileri işgali protesto için toplanmış ve onlara devrin ünlü doktorları da destek vermişti. Böylece Tıp Bayramı, tıp mesleği mensuplarının yurt savunma hareketi olarak başlamıştır. Sağlık çalışanları olarak her zaman olduğu gibi bugünde deprem ilk anından itibaren doktorlarımız ve sağlık çalışmalarımız bölgede çalışmalarına devam ediyor. Buruk bir şekilde kutladığımız 14 Mart Tıp Bayramında hayatlarını kaybeden sağlık çalışanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.