YUNUS GENÇ; 250 BİN RASTGELE SEÇİLMİŞ BİR RAKAM DEĞİL -Sancaktepe News

SON DAKİKA

YUNUS GENÇ; 250 BİN RASTGELE SEÇİLMİŞ BİR RAKAM DEĞİL

Bu haber 27 Mart 2021 - 2:02 'de eklendi ve 109 views kez görüntülendi.

YUNUS GENÇ; 250 BİN RASTGELE SEÇİLMİŞ BİR RAKAM DEĞİL

Anadolu Gençlik Derneğinden 250 Bin Kuranı Kerim Kampanyası.

Çanakkale’de dini ve istiklali için can veren 250 Bin şehitlerini unutmayan Anadolu Gençlik derneği İstanbul şubesi 250 Bin Hediye Kuranı Kerim projesini Bayrampaşa Golden Tulip Hotel’de düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu.  

Anadolu Gençlik Derneği kampanyanın sloganındaki 250 Bin sayısı da rasgele seçilmiş bir rakam olmadığını dile getiren Anadolu Gençlik derneği İstanbul Şube Başkanı Yunus Genç, “Şehadeti dualarının en başına koyan bir gençlik hareketi olarak her yıl bu ay içerisinde Çanakkale’de dini ve istiklali için can veren 250 Bin şehidimize atfen bu sayı özellikle seçilmiştir” ifadelerini kullandı.

Yunus Genç
Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şube Başkanı

YUNUS GENÇ; 250 BİN RASTGELE SEÇİLMİŞ BİR RAKAM DEĞİL

250 Bin Hediye Kuranı Kerim projesi düzenleyen Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şube Başkanı Yunus Genç, “Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şubesi olarak insanımızın özellikle de gençlerimizin Kuranı Kerim ile buluşmasını ve onu başucu kitabı olarak sürekli okumasını sağlamak amacıyla bu çalışmayı başlatmış bulunuyoruz. Halisane niyetlerle yapılan bu çalışmalar vesilesiyle Rabbimizin milletimizi ve ümmeti her türlü musibetlerden muhafaza etmesini ve bağışlamasını temenni ediyoruz”.

Yunus Genç, “Misyonu inançlı ve fedakâr bir neslin yetiştirilmesi olan Anadolu Gençlik Derneği, muhatap olduğu gençliğin içinde bulunduğu meselelerle ilgilenmek ve bu meselelere meşru dairede çözümler üretmek için gayret ortaya koymaktadır. Modern sistemin ahlak ve inancı bireysel ve içe dönük bir mesele olarak değerlendirdiği bir ortamda “Önce ahlak ve maneviyat” düsturuyla hareket etmekteyiz. Sadece dünyevi ihtiyaçlarını tatmin etmeye yönlendirilmiş gençlerimize, hayatın aslında iman ve cihat olduğu şuurunu aşılamak gayesiyle eğitim çalışmalarımızı planlıyor ve yürütüyoruz”.

Genç, “Ortaokullarda, Liselerde, Üniversitede ve hatta Lisansüstü Eğitim düzeylerinde oluşturduğumuz komisyonlarımız ile eğitimin tüm aşamalarındaki gençlerimizle uygun koşullarda çalışmalar yürütüyoruz. Salgın öncesinde olduğu gibi salgın döneminde de gerekli tedbirler alınmak suretiyle bu çalışmalarımız hız kesmeden devam etmektedir. Tüm illerimizde genel merkezimizin nezaretinde olduğu gibi İstanbul’da da İl yönetimimizin kontrolünde 39 ilçe yönetimimiz ile birlikte şehrimizin tüm bölgelerine ulaşmak ve Hakk’ın tebliğ edilmediği tek bir genç bile bırakmadan bu çalışmaları yapmanın gayreti içindeyiz”.

Yunus Genç, “Mushaf-ı Şerife hürmeti dolayısıyla ayağını uzatıp istirahat etmeyi edebine yakıştıramayan bir ecdadın torunları olarak Kuranı Kerim’i gençlerimizin gündeminde tutmak, O’nun hükümlerini hayatımızın vazgeçilmez prensipleri haline getirmek temel gayelerimizin başında gelmektedir. Kuran ayı olarak adlandırılan Ramazan-ı Şerif yaklaşırken bu çalışmayı başlatmamızın elbette özel bir anlamı vardır. Salgın dolayısıyla herkesin yoğunluklu olarak evlerinde vakit geçirdiği bu dönemde her türlü meseleye çözüm yolları sunan hayat rehberimizin bu hastalığa da bir şifa vesilesi olacağını ümit ediyoruz”.

Genç, “Çalışmamızın sloganındaki 250 Bin sayısı da alelade seçilmiş bir rakam değildir. Şehadeti dualarının en başına koyan bir gençlik hareketi olarak her yıl bu ay içerisinde Çanakkale’de dini ve istiklali için can veren 250 Bin şehidimize atfen bu sayı özellikle seçilmiştir. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Rabbimizden rahmet diliyoruz. Çalışmamızın teknik süreçlerini yönetmek amacıyla online sistemler oluşturulmuş; Kuranı Kerim Bağışından hediye talebine ve gerekli yerlere ulaştırılmasına kadar tüm işlemler bu online altyapı vasıtasıyla şeffaf bir şekilde takip edilebilecektir. Bu amaçla oluşturulan görsel ve yazılı materyallerin tümü bu çalışmaya özel olarak açtığımız web sitesinden tedarik edilebilecektir”.

Yunus Genç, “Biz istiyoruz ki her bir gencimizin şahsına özel bir Mushaf’ı olsun, hayatı boyunca onunla Kuran okumayı öğrensin, onunla her gün hem hal olsun hatta onunla hafızlık yapsın. Çantasında kolayca taşısın ve her mekanda ona müracaat edip huzur bulsun. Her türlü fuhşiyatın gençlerin gözleri önüne serildiği ve rahatlıkla ulaşıldığı böyle bir dönemde Kuran-ı Hakim’i gençlerimizin gündemine sokmak, onlara Kuran’a ulaşmaları için pratik bir yol sunmak en hayırlı bir hizmet olacaktır”.

Genç, “Çalışmamızın ilk etabında bugün başlangıcını yaptığımız tanıtım programı ile bağışçılarımızın Kuranı Kerim hediyelerini tespit etme ve kabul etme bağlamında talep toplama sürecini başlatmış oluyoruz. Kuranı Kerim hediye etmek isteyen bağışçılarımız, oluşturulan web sitesi, il merkezimizdeki çağrı merkezi ve ilçe merkezlerimizdeki sorumlularımız vasıtasıyla bağış işlemlerini yapabileceklerdir. İkinci etapta ise gelen hediye Kuranı Kerimler hızlı bir şekilde talep edilen yerlere yine aynı yollarla ulaştırılmış olacaktır. Dağıtım sürecinde çalışmamızın bir paydaşı olan Cansuyu Yardımlaşma derneğimizin hem yurtiçi hem de yurtdışı dağıtımındaki yetkin dağıtım kanallarından istifade etmiş olacağız. Ayrıca hediye Kuranı Kerim bağışı yapmak isteyen kurumsal ve bireysel bağışçılarımızın dağıtım sürecindeki taleplerini de dikkate alma gayretinde olacağız”.

Yunus Genç, “Bu program vesilesiyle başta çalışmalarımızın öncüsü Erbakan hocamız olmak üzere ahirete irtihal etmiş tüm mensuplarımıza, bağışçılarımıza, Allahtan cc rahmet diliyoruz. Hayatta olan tüm bağışçılarımıza sağlık ve afiyet ve infak imkânlarının artarak devam edeceği bereketli bir ömür diliyoruz” ifadelerini kullandı.