YAYALAR KIRMIZI ÇİZGİMİZ UYGULAMASI BAŞLADI - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

YAYALAR KIRMIZI ÇİZGİMİZ UYGULAMASI BAŞLADI

Bu haber 30 Mart 2021 - 15:31 'de eklendi ve 145 views kez görüntülendi.

 YAYALAR KIRMIZI ÇİZGİMİZ UYGULAMASI BAŞLADI

Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın! Projesi 30 Mart Pazartesi günü yapılan uygulama ile başladı.

 Önce Yaya Uygulamasını Sosyal medya hesabın dan yaptığı paylaşım ile duyuran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun tüm ülkede başlattığı “Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın!” kırmızı çizgi uygulaması Osmangazi ilköğretim okulu önündeki yaya geçidinde uygulama yapan Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, “Her sürücü bir yayadır. Sürücülerimizde yayalar konusunda empati yapmalıdır” ifadelerini kullandı.

“Önce Yaya Uygulaması” kapsamında Osmangazi Caddesi’nde düzenlenen farkındalık etkinliğine Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Ayyıldız,  Sancaktepe İlçe Emniyet Müdürü Veli ŞENGÜL, Sancaktepe Yazı İşleri Müdürü Günnur Savaş, Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Hale Bağce Özbaş ve 60. Yıl Sarıgazi Ortaokulu öğrencileri pankart ve dövizleri ile katıldı.

Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın! Projesi kapsamında uygulamalara katılan Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, Sancaktepe News Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Asiye Soytürk’ün sorularını cevapladı.

Her sürücü bir yayadır. Sürücülerden yayalar konusunda empati yapmalarını isteyen Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, “81 ilimizle birlikte bizlerde Sancaktepede uygulamayı gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızın bilincini artırmak ve yayaların trafikte öncelikli olduğunu göstermek için uygulama gerçekleştiriyoruz. Sürücülerin yaylara konusunda dikkatli olması için uyarılarımızı yapıyoruz. Her sürücü bir yaydır. Sürücülerimizin yayalar konusunda empati yaparak yayaların karşıdan karşıya geçmeleri konusunda dikkatli olmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın! Projesi kapsamında uygulamasında Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu ve hazır bulunan protokol sürücülere hazırlanan broşürleri verirken uyarılarda bulundular.