Sancaktepe News - GÜNDEM GÜNDEM Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

ÜRETEN OKULLAR SANCAKETEPE’DE TANITIM TOPLANTISI YAPILDI

Bu haber 09 Şubat 2022 - 23:28 'de eklendi ve 123 views kez görüntülendi.

“Güçlü meslek eğitimi, güçlü Sancaktepe, üreten okullar Sancaketepe’de” sloganı ile İlçedeki Meslek Liselerinde Başlayan Mesleki Eğitim okullar tanıtıldı.

Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Eğitim Vizyonu Belgesinde yer alan Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla; “Güçlü meslek eğitimi, güçlü Sancaktepe, üreten okullar Sancaketepe’de” sloganı ile Sancaktepede belirlenen altı okulda Mesleki Eğitim Merkezi Programı kapsamında eğitim veren okulların tanıtımı, İstanbul Sancaktepe Fehmi Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya başkanlığında değerlendirme toplantısı ile kamuoyuna anlatıldı. 

“Güçlü meslek eğitimi, güçlü Sancaktepe, üreten okullar Sancaketepe’de” sloganı ile yapılan kahvaltılı program Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya başkanlığında, Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü, İstanbul Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Zekine Dayıoğlu, Sancaktepe Milli Eğitim Müdürü Hale Bağce Özbaş ve sektör temsilcileri katılımıyla Mesleki Eğitim Merkezlerimiz tanıtım ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Sancaktepe İlçe protokolü ve sektör temsilcileri için Sancaktepe Fehmi Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan sunum ile Mesleki Eğitim Merkezi Programı projesi hakkında bilgi verildi.

Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Eğitim Vizyonu Belgesinde yer alan hedefler doğrultusunda ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimi ile nitelikli insan gücü ihtiyacının karşılanmasında önemli katkıları olan Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması. Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri bünyesinde okuyan, sorumlu beklemeli olan ya da devamsızlık nedeniyle başarısız sayılan öğrencilerden Mesleki Eğitim Merkezi programına kayıt yaptırmak isteyenlerin kayıt işlemleri artık Mesleki Eğitim Merkezinin yanı sıra Sancaktepe’de Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde de başlandı.

Ortaokul mezunu vatandaşlarımız hâlihazırda kendi kayıt koşulları ile başvuru yapmaya devam edeceklerdir. Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri bünyesinde başlayacak olan Mesleki Eğitim Merkezi Programında haftada 1 gün okulda teorik eğitim, 4 gün ise işletmede beceri eğitimi verilerek; Mesleki Lisesi Diploması ile birlikte Çıraklık, Kalfalık, Ustalık ve İşyeri Açma Belgesi ile öğrencilerin istihdam imkânı artırılacaktır. Program süresince öğrencilerimiz, Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) bağlı olarak asgari ücretin yüzde 30’undan az olmamak kaydı ile gelir de elde edecektir.

Sancaktepede Mesleki Eğitim Merkezi Programı (MESEM) Programı Açan Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri listesi şöyle; Şehit Yüzbaşı Yusuf Kenan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Tolga Çınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Samandıra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Fehmi Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Sancaktepe Eyüp Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Sancaktepe Mesleki Eğitim Merkezinde verilmeye başlandı.

Protokol konuşmaları ve proje hakkında hazırlanan sunum sonrası Kaymakamı Ahmet Karakaya, Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü ve sektör temsilcileri okullarda hazırlanan statları gezerek ürünleri inceleyerek yetkililerden bilgi aldılar.