ULAŞIM ÇOK ZOR!... - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

ULAŞIM ÇOK ZOR!…

Bu haber 26 Mart 2020 - 12:08 'de eklendi ve 93 views kez görüntülendi.

ULAŞIM ÇOK ZOR!…

Bu haftaki köşe yazımda Sancaktepe Belediyesi Meclisinin gündemine hiç gelmeyen konulardan birini ele alacağım.

31 Mart 2019 seçimleri yapılalı bir yıla yaklaşıyor. Yaklaşık bir yıl önce Av. Şeyma Döğücü hanımın Belediye Başkanlığında 21 meclis üyesi AK Partiye 14 Meclis Üyesi CHP ye ve 2 Meclis üyesi İYİ partiye verdi Sancaktepe halkı.  Bir yıldır Sancaktepe Belediye Meclis toplantılarını takip ediyorum. Seçilmişlerin Sancaktepe halkına verilmiş oldukları sözleri de takip ediyoruz.

Ulaşım Sancaktepe’nin 19 Mahallesinin ortak sorunu. Belediye Meclisinde 19 mahallenin ortak sorunu olan ulaşım yok. Sancaktepe Şehit Prof.Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesine gitmek için aracı olamayan hastalar hiç gündemde yok. Sancaktepe Şehit Prof.Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesine Fatih Mahallesi merkezden gelmek isteyen vatandaş 2 vasıta kullanıyor. Akpınar ve Veyselkarani Mahallelerinden üç araçla hastaneye ulaşıyor. Akpınar ve Veyselkarani Mahallelerinden Samandıra merkeze uzun süre araç bekleyerek geliyor. Buradan Sarıgazi merkeze gelecek ve Sarıgazi den Şehit Prof.Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesine üçüncü araca binerek hastaneye ulaşabiliyor vatandaş.

Bu durum Sancaktepe’nin tüm mahalleri için geçerli. Sadece vatandaşın Şehit Prof.Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesine ulaşmak için toplam üç araç kullanması gerekiyor.  Vatandaşın geçim sıkıntısı hat sefada olduğu bir dönemde bir kişi hastaneye gidiş ve dönüşü yapılan zamlar ile 21 Tl buluyor.

Evet meclisimizden bahsediyoruz. CHP mecliste Atatürk şiiri okurken, AK Partili meclis üyeleri de konuşmalarında sayın Cumhurbaşkanımıza methiyeler okurken Sancaktepe ilçesinin tabu meselesinden ulaşıma, işsizlik probleminden geçinemeyen vatandaş belediye meclisinde yok. Belediye meclisine gelen önergeler iktidarın meclis üyesi çokluğu olduğu için mecliste AK Parti Meclis üyelerini görevi ne olursa olsun meclisten geçirmek için el kaldırma görevini yapıyor. Evet seçim zamanı alanlarda koca koca vaatlerde bulunan meclis üyelerinin görmesini isterim vatandaşımızın halini. Burada kimseyi kırmak veya itam etmek istemiyorum sadece başka Sancaktepe yok seçilmişlerin s-Sancaktepe’nin geleceği için çalışmalarını istiyorum.

Selam ve Dua İle…

Halit Soytürkhalit@sancaktepenews.com
Halit Soytürk, Gazeteci Yazar. 1977 Trabzon Araklı Doğumlu. 1992 yılında başladığı meslek hayatına çeşitli Tv ve Haber kanallarında muhabir ve kameraman olarak devam etti. 1994- 1997 Kanal 7 Sakarya Karasu temsilciliği, Yurt Haber Ajansı Sakarya Karasu temsilciliği, Kanal 54 Sakarya Televizyonu, Kanal 60, İlke Tv de çeşitli belgesel ve tanıtım çekimleri yaptı. 2016 yılında Sancaktepe merkezli Cadde News Gazetesi ve 2020 ocak ayında Sancaktepe News Gazetesi’ni kurarak Sancaktepe'nin tek Yazılı Basın Genel Yayın Yönetmeni. Sancaktepe merkezli Sancaktepe News Gazetesi ve İstanbul geneline Cadde News Gazetesi ile yayın hayatına devam ediyor.