TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI SANCAKTEPE'DE MERALARI YENİLEDİ - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI SANCAKTEPE’DE MERALARI YENİLEDİ

Bu haber 18 Mayıs 2022 - 21:38 'de eklendi ve 121 views kez görüntülendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Sancaktepe de yürüttüğü ıslah çalışmaları tamamlanan meraların açılışı törenle yapıldı. Sebze fideleri  çiftçilerimize teslim edildi…

 Programa, Vali Yardımcısı Uğur Aladağ,  Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, İl Tarım Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, Yalova İl Orman ve Tarım Müdürü Suat Parıldar ve Proje Koordinatörü Prof.Dr. Canan Şen’in de katılımı ile gerçekleştirildi.

Program kapsamında, Sancaktepe İlçesi Paşaköy Mahallesi Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi koordinatörlüğünde ve Tarım ve Orman Bakanlığı Projesi ile 662 dekar mera alanında 2020–2022 yılları arasında uygulanan Mera Islahı ve Yönetim Projesi tamamlana meraların açılışı törenle yapıldı.

18 BİN YERLİ SEBZE FİDESİ DAĞITILDI

Ayrıca programa Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından tarımsal üretimin yerli ve milli tohumlarla artırılması için uygulamaya konulan “Yerli Hibrit Çeşitlerin Kullanımının Yaygınlaştırılması Projesi” başlığı altında İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce projelendirilen “Yerli ve Milli Fidelerle Sebze Üretimi” projesi kapsamında Sancaktepe İlçesi Paşaköy Mahallesinde tarımsal faaliyette bulunan 36 çiftçiye 18.340 adet yerli ve milli sebze fidesi teslim edildi. Ayrıca, Sancaktepe Belediye Başkanlığı tarafından alımı gerçekleştirilen Mini Bahçıvan Seti, Sulama Bidonu ve Fide Dikme Aletinden oluşan bir hediye paketi proje yararlanıcısı çiftçilere teslim edildi.