Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

TARİHÇİ SAVAŞ SONGUR, İLK RAMAZAN ŞUURUNA İHTİYAÇ VAR

Bu haber 02 Nisan 2022 - 15:49 'de eklendi ve 118 views kez görüntülendi.

Arşiv Uzmanı/ Tarihçi ve Temiz Toplum Derneği Sancaktepe İstişare Kurulu Üyesi Savaş Songur, Ramazan-ı Şerifin başlaması nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Ramazan-ı Şerifin 1443. Yılı için mesaj yayınlayan Temiz Toplum Derneği Sancaktepe İstişare Kurulu Üyesi ve Arşiv Uzmanı/Tarihçi Savaş Songur, “Tarihin şahitliği biz Müslümanları, ilk Ramazan’ın şuuruna çağırıyor” ifadelerini kullandı.

Arşiv Uzmanı/Tarihçi Savaş Songur

Besmele, hamdele, salvele ile 1443. Yıl Ramazan-ı Şerifin mübarek olmasını temenni eden Temiz Toplum Derneği Sancaktepe İstişare Kurulu Üyesi ve Arşiv Uzmanı/Tarihçi Savaş Songur, “İnsanlık her geçen gün ilahi lütufla Müslümanlara ihsan edilen ilk ramazandaki şuura muhtaç hale geliyor.

Besmelede Rahman’ın adı ile başlıyoruz ama insanlık sömürünün, fiili ve fikri bağımlılıkların, kirli siyasetlerin, kendine her gün dayatılanların esiri olmuş durumda.  Tarih şahittir ki ilk Ramazan şuuruna ihtiyaç var. Besmelede Rahim adı var ama ne ülkemizdeki ne seslensek sesimizi duyacak kadar yakınımızdaki nede Kudüs ve etrafındaki kardeşlerimizi ne Afrika’daki ne Arakandaki ne Çin zulmünde inim inim inleyen Doğu Türkistan’daki ne Kafkasya da ve Balkanlardaki kardeşlerimizin sesini duyabileceğimiz, duyurabileceğimiz hallerimiz var. Merhamet eden, merhamet ettiren olacağımız ilk Ramazan şuuruna ihtiyaç var”.

Arşiv Uzmanı/Tarihçi Savaş Songur, “Hamd edeceğiz. En azından Ramazan-ı Şerifi, gösteriş, şaşaa, debdebe arenasına çevirmeden, Ramazan eğlenceleri, eski Ramazanlar böyleydi adı altında Ramazan-ı şerifi çadır tiyatrosuna çevirmeden yaşayıp Hamd edeceğiz. Rahmetin, merhametin, güzelin ve güzel ahlakın peygamberinin sünnet-i seniyyesinden ser-i mu (kıl ucu) kadar ayrılmadan yaşayıp salavat getireceğiz ki Ramazan-ı Şerifin bereketi, emojilerde, capslarda, İnstagram postunda, Twetter, Facebook gönderisinde, GSM mesajında, WhatsApp iletisinde kalmasın. Tarihin şahitliği bizi, Müslümanları, ilk ramazanın mümininin şuuruna çağırıyor” ifadelerini kullandı.