SİZCE YETERLİ Mİ? - YAZARLAR Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

SİZCE YETERLİ Mİ?

Bu haber 28 Aralık 2020 - 23:04 'de eklendi ve 229 views kez görüntülendi.

SİZCE YETERLİ Mİ?

2020 yılını son günlerini yaşıyoruz. Çin’de 2019 Kasım ayında başlayan Koranavirüs 2020 yılında tüm Dünya’ya yayıldı. Ülkemize ilk Koranavirüs vakasını 10 Mart 2020 tarihinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın duyurması ile birlikte Covid-19 tedbirleri ile yaşamaya başladık. Süreç insanlarda korku ve paniğe neden olurken birçok insanda komplo teorileri ortaya atıldı ve 2020 yılı boyunca devam etti.

Sancaktepe özelinde İBB, Kaymakamlık, Belediye, tüm siyasi partiler ve STK’lar vatandaşa yardım edebilmek için yarıştı. Tüm ülkede oluşan algıda yaz aylarında Covid-19 salgını son bulacak gibi idi. Kış aylarının başlamasıyla birlikte salgının pik yaptığı dönemi yaşıyoruz şu anda.

Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Ayyıldız, Pandemi sürecinin ilk döneminde Sancaktepe Badiyesine yardım için   günde 300 ile 400 arası müracaat edildiğini dile getirmişti. Bu açıklamalar orta da ikin sayın Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü’nün Sancaktepede ihtiyaç sahibi vatandaş yoktur gibi açıklamaları benim için 2020 yılının en garip açıklaması olmuştur. 

50 İŞ İSTİHDAMINI HATIRLATTIK

İlçemize kurulan pandemi hastanesi ilçemiz adına en güzel gelişme oldu. Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü’nün seçim vaadi olan 50 bin istihdam sözünü hastaneye bağlamıştı. Yıl içerisinde gazetemiz 50 iş istihdam sözünü haber ve köşe yazılarımızdan hatırlattık ve hatırlatmayanda devam edeceğiz. 2020 yılı içinde ne kadar işe alım oldu açıklandığı zaman köşemizden ve haberlerimizde yer vereceğiz.

2024 YILINA KALDI

Sancaktepe’nin birçok sorunu ve sıkıntısı var. Pandemi nedeniyle öğrencilerin online olarak eğitim aldığı bu günlerde reklamlara para harcayan Türk Telekom sınıfta kaldığını görüyoruz. Sosyal medya ve reklam tabelalarında güzel olduğu gözüken Sancaktepe ilçesinde internete ulaşmak 2024 yılına kaldığını görüyoruz. Seçim zamanı partilerin vaatleri havada uçuşmuştu. Park yapanlardan, tapuları çözenlere, havada uçuşan vaatler havada kaldığını görüyoruz. Demirel’in dediği gibi dünündür bugün bugündür sözünü Sancaktepe’deki iktidar ve muhalefetin uyduğunu görüyoruz.

İNŞALLAH 2021 DE

İlçenin birçok sorunu varken ilçe muhalefetin ortada olmaması vatandaşlardan soru işaretleri bırakıyor. CHP yönetimi ilçede ana muhalefet olurken İBB açısından iktidar. Yerel seçimler olalı yaklaşık iki yıl olacak CHP ilçe başkanlığının ve meclis üyelerinin kamuoyunu aydınlatacak bir basın açıklamasını görmedik. İnşallah 2021 yılında basın açıklaması ve sorunları konusunda görüşlerini duyarız diye temenni ediyorum. Sancaktepe belediyesi meclis üyelerinin ilçe problemlerini sıkıntılarını gündeme getireceklerini umut ediyoruz.

SİZCE YETERLİ Mİ?

Sancaktepe yaklaşık 33,578 bina, 175,633 konutu bulunan ilçemizde 436 bin 733 kişi yaşıyor. Pandemi nedeniyle Kaymakamlık, Belediye, siyasi partiler ve STK’ların yaklaşın 50 binin üzerinde koli yardım kolisi dağıtımı yapılmış olduğunu düşünürsek ilçede yarıya yakınına gıda kolisi verilmiş oluyor. Maalesef bu durum bizleri yönetenler için bir övünç kaynağı gözükmektedir. Bence üzülmemiz gereken bir durum olarak karşımızda durmaktadır. Asgari ücret 2,825 TL olarak açıklandı. İşveren açısından fazla gözüken çalışan tarafından az olan bir asgari ücret. Yaşı müsait olanlar hatırlar Merhum Erbakan Hocamın işçi, memur ve emekliye yaptığı zamları.

 Seçtiklerimize ulaşılamaz yaptığımız sürece bizler bu davranışları hak ettiğimizi düşünüyorum. Vatandaş zor durumda. Evini geçindirmek için elinden geleni yapıyor. Ay sonunu bir türlü denk geremiyor. Sayın bakan açıkladığı asgari ücret rakamını telaffuz ederken sanki yüzde 50 zam yapmış gibi anlattı. İktidara yakın kanallar yapılan asgari ücreti nasıl öveceklerini şaşırmış durumda ne diyelim.

Selam ve dua ile…

28.12.2020 Pazartesi  

Halit Soytürkhalit@sancaktepenews.com
Halit Soytürk, Gazeteci Yazar. 1977 Trabzon Araklı Doğumlu. 1992 yılında başladığı meslek hayatına çeşitli Tv ve Haber kanallarında muhabir ve kameraman olarak devam etti. 1994- 1997 Kanal 7 Sakarya Karasu temsilciliği, Yurt Haber Ajansı Sakarya Karasu temsilciliği, Kanal 54 Sakarya Televizyonu, Kanal 60, İlke Tv de çeşitli belgesel ve tanıtım çekimleri yaptı. 2016 yılında Sancaktepe merkezli Cadde News Gazetesi ve 2020 ocak ayında Sancaktepe News Gazetesi’ni kurarak Sancaktepe'nin tek Yazılı Basın Genel Yayın Yönetmeni. Sancaktepe merkezli Sancaktepe News Gazetesi ve İstanbul geneline Cadde News Gazetesi ile yayın hayatına devam ediyor.