SEZGİN ÖZTÜRK’TEN DÖĞÜCÜ’NÜN METRO SORUSUNA CEVAP -Sancaktepe News

SON DAKİKA

SEZGİN ÖZTÜRK’TEN DÖĞÜCÜ’NÜN METRO SORUSUNA CEVAP

Bu haber 07 Haziran 2021 - 0:52 'de eklendi ve 550 views kez görüntülendi.

SEZGİN ÖZTÜRK’TEN DÖĞÜCÜ’NÜN METRO SORUSUNA CEVAP   

Sancaktepe İYİ Parti İlçe Başkanı Sezgin Öztürk, den Yenidoğan Metrosu inşaatında yaşanan son gelişmelerle ilgili gazetemize açıklama yaptı.

18 Kasım 2017 yılında dönemin Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in resmi sosyal medya hesabından Sancaktepe-Sultanbeyli arasında inşaatının 3 yıla tamamlanıp hizmete gireceği müjdesi verilen Metro hattının İBB Eski Başkanı Mevlüt Uysal döneminde 29.12.2017 tarihli İBB yazısı ile Çekmeköy–Sancaktepe- Sultanbeyli ve Yenidoğan – Cumhuriyet-Emek Metro Hattı’nın yapımı durdurulmuştu.

Tartışmalara konu olan Yenidoğan – Cumhuriyet-Emek Metro Hattın Soyak Yenişehir’den Yenidoğan’a kadar bir bütün olarak yeniden planladıkları hat için açılan kuyuları geçici olarak doldurulması ile ilgili Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü den resmi sosyal medya hesabından çok sert eleştiriler gelmişti. Döğücü “Daha önce Sancaktepe’de bir türlü bitiremedikleri metroya ikinci başlama töreni yapan İBB’ye soruyoruz. Bugün üstüne toprak attığınız Yenidoğan Metrosu için de bir “Metro İptal Etme Töreni” düzenleyecek misiniz” diye açıklamasına İYİ Parti İlçe Başkanı Sezgin Öztürk’ten cevap geldi.

Sancaktepe İYİ Parti İlçe Başkanı Sezgin Öztürk, İlçede yaşanan hadisenin iç yüzünü ve detayları hakkında gazetemize verdiği bilgilerle nokta koydu. Başkan Öztürk, Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü’nün yaptığı sosyal paylaşımına şu şekilde cevap verdi.

Sezgin ÖZTÜRK İYİ Parti Sancaktepe İlçe Başkanı

BAŞLAMADAN DURAN METRO HATTI

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattının 10,9 Km uzunluğunda olduğunu dile getiren Sancaktepe İYİ Parti İlçe Başkanı Sezgin Öztürk, “6,9 Km uzunluğunda olan Yenidoğan-Cumhuriyet- Emek Metro Hattı (eski adı Sarıgazi – Hastane- Taşdelen- Yenidoğan Metro Hattı) 2017 tarihinde birlikte ihale edilmiş ve 14 Nisan 2017 tarihinde sözleşmesi imzalanmıştır. 29.12.2017 tarihli İBB yazısı ile o dönemde kredi temin edilemediğinden çalışmalar yaklaşık %4 yapılmışken iki hattın da i yapım işleri durdurulmuştu” dedi.

VERİLMEYEN KREDİ KULLANIM ONAYI

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Yatırım Programına dâhil olduğunu dile getiren İYİ Parti İlçe Başkanı Sezgin Öztürk, “Çekmeköy–Sancaktepe- Sultanbeyli kısmi için Ekim 2019 yılında kredi temin edilmiş, çalışmalar başlatılmış ve hızla devam etmektedir. 6,9 km uzunluğunda ve 6 istasyonlu Yenidoğan – Cumhuriyet-Emek Metro Hattı’nın yapımı için yurt dışı kredisinin kullanılabilmesi için, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığının Yatırım programına dâhil edilmesi için onaylanması ve Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünün onayı gerekmektedir” dedi.

“METRO HATTI 2024–2029 ARASI AÇILACAK”

Öztürk, “Yukarda belirttiğim onay süreçlerinin tamamlanmamış olmasından dolayı Yenidoğan- Cumhuriyet Emek Metro Hattının yapımı için mevcut kredinin kullanımı ve yeni yurtdışı kredi başvurusu yapılmamaktadır. 2020 ile 2021 yılı Kamu Yatırım Programlarına dahil edilmemiş olan Yenidoğan – Cumhuriyet- Emek Metro Hattının tünel ve aç-kapa kazı imalatlarının 2 yıllık geçici destek ömrünü tamamladığı, yapım aşamasında geçici destek sistemlerinin tasarımında deprem yüklerinin hesaba katılmadığı ayrıca inşaatın 1.derece deprem kuşağında bulunduğu gibi detaylar değerlendirilmiştir. Bu değerlendirmeler neticesinde, çevreye, bölge halkıma ve trafiğe olan olumsuz etkilerinin giderilmesi ve ilgili tünel ve kazı çalışma sahalarında açıklanan risklerin bertaraf edilmesi amacı ile geçici dolgu imalatlarına başlanmıştır. Hattın Soyak Yenişehir’den Yenidoğan’a kadar bir bütün olarak yeniden planlanması yapılacaktır.” İfadelerini kullandı.

Sancaktepe – Yenidoğan metro hattını Yenidoğan bölgesindeki kuyularının iş makineleri tarafından toprakla doldurulması üzerine Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü sosyal medya hesabından 3 haziran günü yayınladığı video ile çok  eleştiren Döğücü “Daha önce Sancaktepe’de bir türlü bitiremedikleri metroya ikinci başlama töreni yapan İBB’ye soruyoruz. Bugün üstüne toprak attığınız Yenidoğan Metrosu için de bir “Metro İptal Etme Töreni” düzenleyecek misiniz” ifadelerini kullanmıştı.

18 Kasım 2017 yılında dönemin Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in resmi sosyal medya hesabından paylaşım “Sancaktepe Metro hatları ve İstasyonlar Üsküdar-Sancaktepe metro hattının Çakmak-Üsküdar arası yılbaşı öncesi açılıyor. Çakmak-Sancaktepe arası inşallah Şubat’a kadar açılacak. Sancaktepe-Sultanbeyli arasında inşaat faaliyetleri başladi,3 yıla tamamlanacak. Halkımıza hayırlı olsun. İfadelerini kullanmıştı.