SEZGİN ÖZTÜRK, NASIL TAMAMLAYACAKSINIZ? - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

SEZGİN ÖZTÜRK, NASIL TAMAMLAYACAKSINIZ?

Bu haber 19 Temmuz 2020 - 14:46 'de eklendi ve 152 views kez görüntülendi.

SEZGİN ÖZTÜRK, NASIL TAMAMLAYACAKSINIZ?

İYİ Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Sezgin Öztürk, Motto Rastauratta Basınla bir araya geldi.

Sancaktepe Belediyesinin 2019 yılı faaliyet raporu ve seçimlerde asılan “50 bin istihdam”  pankartını hatırlatan İYİ Parti İlçe Başkanı Sezgin Öztürk, “Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Dögücü’ye bir yılda kaç kişiye iş imkanı sağladınız?, 50 bin istihdam sözünüzü yerine nasıl getireceksiniz? Sorularını sorarken Pandemi sürecinde Ensar Vakfı için yapılan ihaleyi, bir önceki dönemin yöneticilerinin milyona yakın borç bırakmasını ve bu kişilerin ödüllendirilmesini eleştirdi.

Motto Rastaurantta Sabah kahvaltısında Sancaktepe’de görev yapan basın mensupları ile bir araya gelen İYİ Parti İlçe Başkanı Sezgin Öztürk, ilçe gündemini değerlendirirken Gazetemiz Genel yayın Yönetmeni Halit Soytürk’ün sorularına cevap verdi.

“50 BİN İŞTİHAM SÖZÜNÜZÜ NASIL TAMAMLAYACAKSINIZ?”

Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü’nün seçim özcesi 50 bin kişiye istihdam pankartını hatırlatan İYİ Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Sezgin Öztürk, “Şeyma, hanım ilk yola çıkarken Sancaktepe’nin her tarafını bir pankart ile donattı. Pankartın anlamı seçilirsem “50 bin kişi istihdam” edeceğim veya işe imkanı sağlayacağım. 50 bin istihdamı Beş yıla bölersek bir yılda 10 bin kişiyi işe yerleştirmiş olması gerekiyor. Şeyma hanıma soruyorum göreve geleli 15 aydan fazla oldu.

Kaç vatandaşımıza iş imkanı sağladınız?

50 bin istihdam sözünüzü nasıl tamamlayacaksınız?” dedi.

“SANCAKTEPE’LİLERİN PARASI İLE”

Belediyenin şeffaf olmadığını dile getiren İlçe Başkanı Sezgin Öztürk, “Belediyenin borcu var. Haciz araçlarının belediyenin kapısında gezdiğini hepimiz biliyoruz. Borç içinde yüzen belediye tutuyor bir vakfa bağış yapıyor. Pandemi sürecinde Ensar Vakfı için ihale yaptılar. Ben soruyorum borcu olan bir adam sadaka verir mi? belediyenin borcu var siz tutuyorsunuz Sancaktepe’lilerin parası ile Ensar Vakfına masa sandalye alıyorsunuz. Meclis çoğunluğu ile bunu da onaylıyorsunuz” dedi.

“YAPILAN GÜZEL İŞLERDE DESTEKLERİZ”

Sancaktepe için mücadele ettiklerini dile getiren Sezgin Öztürk, “vatandaşımızın parasını bir vakfa hibe edilmesine nasıl karşı duruyorsak Sancaktepe’nin hakkını korumak için atılan adımlar içinde teşekkür ederiz.  Başkan göreve geldiğinde kiralık araçların çoğunu geri iade etti ve Sancaktepe’linin parasını havaya gitmesini engellediği için kendisine teşekkür ettim. İYİ Parti olarak Sancaktepe’ye yapılacak olan her işi destekleriz ve yanında oluruz. Sancaktepe Belediyesi tüm Sancaktepe’lilerin belediyesidir. Yanlış yapılan her işin karşısında dururuz” dedi.

“BÜYÜKŞEHİRİN KAPISINDA YATARIZ”

Sancaktepe’nin menfaati için Büyükşehirin kapısında yatabileceklerini dile getiren İYİ Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Sezgin Öztürk, “ Bizler şunu da söylüyoruz, olur ya burası AK Parti Belediyesi olarak bakar ise büyükşehir buraya hizmet etmeyelim veya geciktirelim anlayışı ile hareket eder veya buraya verilecek olan hizmeti bir başka yere kaydırmaya çalışırlar ise biz gideriz o zaman Büyükşehirin kapısında da yatarız ve Sancaktepe’nin hakkını almasını biliriz. Sancaktepe’ye yapılacak her hizmet bizim ailemize yapılan hizmettir. Bunun için tüm mücadelemizi veririz” dedi.

“ONLARINDA YETKİSİ YOK

Sancaktepe’nin en büyük kaybının Sancaktepe’yi Sancaktepe’lilerin yönetmediği olduğunu dile getiren ilçe başkanı Sezgin Öztürk, “ilçemizin en büyük kaybı Sancaktepe’yi dışarıdan gelenlerin yönetmesi. Bugün Sancaktepe’yi bilen çok az yönetici var belediyede. Sancaktepe’li yönetici bir iki kişi onlarında yetkileri yok. Sancaktepe’yi yönetenler hep dışardan gelenler. Sancaktepe de o olmuş bu olmuş mantığı ile değil sadece siyasi olarak bakıp rantla beraber hareket eden bir kesim var. Bundan önce olduğu gibi. Bu durumda ilçemize zarar veriyor” dedi

“YANLIŞ YAPANLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ”

Sancaktepe’yi dışardan gelenlerin yönettiğini dile getiren İlçe Başkanı Öztürk, “10 yıl önce kurulan bir ilçenin birçok arazisi satıldı veya peşkeş çekildi. İmar konusunda İstanbul’un en çok imar veren ilçeleri arasında olan Sancaktepe’nin nerdeyse milyara dayanan borcu var. 435 binin üzerinde vatandaşımızın yaşadığı ilçemize iller bankasından ciddi para gelmesine rağmen belediyenin milyona dayalı borcu varsa bu işin yanlış gittiği ortadadır ve bu yanlışı yapanlarda ödüllendirildi” dedi.

“CEVAP ALACAĞIMIZ DÜŞÜNMÜYORUM”

Belediyenin şeffaf olmadığını dile getiren İYİ Parti İlçe Başkanı Sezgin Öztürk, “belediyenin şuan ki yönetimini gizli kutu olduğunu düşünüyorum. Bu durumdan ne CHP’nin nede İYİ Partinin bilgisi var. Bilgi almak için önergelerimizi veriyoruz ve son gelişmeler ilgili vereceğiz. Yalnız bir cevap alacağımızı düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.