Sancaktepe News GÜNDEM - GÜNDEM Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

ŞEYMA DÖĞÜCÜ’DEN YENİDOĞAN METRO KUYUSU ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI

Bu haber 07 Haziran 2021 - 19:38 'de eklendi ve 109 views kez görüntülendi.

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü ve AK Parti İstanbul Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Malik Ejder Batur, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde iptal edilip hafriyat dökülerek kapatılan Sancaktepe-Yenidoğan metro hattının önünde konuya ilişkin bir basın açıklaması yaptı.

“YENİDOĞAN İÇİN METRO ŞART KARDEŞİM”

Metro’inşaatının dolğu ile kapılmasının hemen ardından sosyal medya hesaplarından İBB’ye eleştirel sorular sorarak tepki gösteren Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, basın açıklamasında “Burada gerçekten yılların emeğine, açılmış belli oranda ilerlemiş ve İstanbul için,  hele hele  Sancaktepe Yenidoğan için hayati anlamda önem taşıyan bir projenin üstüne toprak dökülüyor. Dökülen toprak, sadece metroya değil İstanbul’un geleceğine Sancaktepe ve Yenidoğan’ın beklentileri ile umutlarına dökülmüştür.  O nedenle burada yapılan faaliyetin devam etmesine müsaade etmeyeceğiz. Yenidoğan halkımızla bu işin takipçisi olacağız. Çükü metro Yenidoğan için şart kardeşim, şart, şart” diye konuştu. 

“İBB BU SORULARA ACİLEN CEVAP VERMELİ”

AK Parti İstanbul Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Malik Ejder Batur ise İBB yönetimine seslenerek şunları söyledi. ““İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimine soruyoruz. Bu metro hattını, hafriyatla doldurarak kapatma işi sizin yeni bir hafriyat döküm sahası stratejiniz miydi? Seçimden önce ‘İstanbul’un kaynakları İstanbul’a yeter’ diyerek yola çıkıp 2020 mali yılı bütçesine 6 milyar 800 milyon öz kaynak getireceğinizi vaat edip sadece 2 milyar 800 milyonu gerçekleştirerek sınıfta kaldığınız öz kaynak yetersizliğinizden mi bu metro hattını kapattınız? Metro hattını kapatmamızın sebebi kredi onayının gerçekleşmemesi açıklamanız, hizmet belediyeciliğini bir kere bırakıp da algı, reklam ve ajans belediyeciliğinin yeni bir versiyonu mudur” şeklinde konuştu Batur, “ Bu soruların cevabını İBB yönetimi ivedilikle, hem biz hem de kamuoyuna vermelidir” dedi.

 İlçedeki vatandaşlar taşıdıkları pankart ve dövizlerle metro inşaat alanında Batur ve Döğücü’ye destek verdi.