SEN HİÇ ŞEHİT HABERİ ALDIN MI? - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

SEN HİÇ ŞEHİT HABERİ ALDIN MI?

Bu haber 26 Mart 2020 - 12:25 'de eklendi ve 101 views kez görüntülendi.

SEN HİÇ ŞEHİT HABERİ ALDIN MI?

Mesleğe yeni başlamıştım. Yer Sakarya Garnizon Komutanlığından bilgi notu ulaştı. Sayın Halit Soytürk sabah 8 de yazılı adreste şehit haberi verilecek. Mesajı faksıma düştü. Bizde muhabir arkadaşlar ile hazırlık yaparak sabah 8’e gelmeden verilen adreste hazır olduk. Zaman yaklaştıkça Ambulans, Zabıta, Polis ekibi ve haberi verecek olan Jandarma yetkilileri ile adrese yakın noktada buluştuk. Konvoy halinde 2 dakika kadar sürmeyen yolculuk ile şehidimizin ailesinin evine geldik. Arkadaşlar Fotoğraf makinesi ve ben kamera ile o anları ölümsüzleştirmek için çalışırken kapı çalındı ve Anne kapıyı açtı.

Anne … ne oldu? Oğluma bir şey mi oldu? Sorularını sorarken sağlık ekipleri anneye müdahale ediyor ve şehidimizin kız kardeşinin feryadı arşa ulaşıyordu. 1992 yılından beri bu meslekteyim.  Şehit haberleri her yazdığımda o anne gözlerimin önünden hiç gitmez. Şehit haberi vermek çok zordur ama şehit haberi almak Allah kimseye nasip etmesin. Çünkü bir anne ve baba oğlunu 20 yaşına kadar fidan gibi yetiştirip askere göndermiş. Asker dönüşü oğlu için hayali var. Ama karşısında üst düzey tören elbisesi giymiş birçok Asker, muhtar, sağlık ekibi başta olmak üzere resmi araçlar kapıda. Anne baba 20 yıl boyunca gözünden esirgediği oğlunun şehadet haberini alıyor. Bu görüntüleri onlarca kez yaşadım. Kandil gecesi İdlip’te 33 anne ve babanın yüreği yandı. Sancaktepe’nin evlâdı Uzman Onb. Emre Baysal Mevlana Mah. Asar Sok. No:4  adresindeki ailesine de bu haber verildi.
Allah’ım hiç bir anne babaya bu haber verilmesin.
Şehit Emre Baysal’ın anne babası başta olmak üzere tüm şehit anne babalarına Allah sabır versin.
Bir kez daha gördüm ki ateş düştüğü yeri yakıyor. Cadde News ve Sancaktepe News Gazetesi Ailesi olarak İdlip’te şehit olan askerlerimize Allah’tan Rahmet Oğlunun Şehadet haberini alan Anne Babalara sabır ve Türk milletimize Baş sağlığı ve sabrı cemil diliyor ve yaralı askerlerimize acil şifalar dilerim.  

Selam ve Dua ile…

Halit Soytürkhalit@sancaktepenews.com
Halit Soytürk, Gazeteci Yazar. 1977 Trabzon Araklı Doğumlu. 1992 yılında başladığı meslek hayatına çeşitli Tv ve Haber kanallarında muhabir ve kameraman olarak devam etti. 1994- 1997 Kanal 7 Sakarya Karasu temsilciliği, Yurt Haber Ajansı Sakarya Karasu temsilciliği, Kanal 54 Sakarya Televizyonu, Kanal 60, İlke Tv de çeşitli belgesel ve tanıtım çekimleri yaptı. 2016 yılında Sancaktepe merkezli Cadde News Gazetesi ve 2020 ocak ayında Sancaktepe News Gazetesi’ni kurarak Sancaktepe'nin tek Yazılı Basın Genel Yayın Yönetmeni. Sancaktepe merkezli Sancaktepe News Gazetesi ve İstanbul geneline Cadde News Gazetesi ile yayın hayatına devam ediyor.