ŞEHİTLER DİYARI SARIKAMIŞ: 1 - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

ŞEHİTLER DİYARI SARIKAMIŞ: 1

Bu haber 26 Mart 2020 - 10:52 'de eklendi ve 141 views kez görüntülendi.

ŞEHİTLER DİYARI SARIKAMIŞ: 1

Geçen yılda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzü temsilen katıldığımız Sarıkamış Şehitlerini anma programına bu yıl da okullarımızda görev yapan okul müdürü ve müdür yardımcılarından oluşan bir ekip ile katılmak nasip oldu.
İstanbul Sabiha Gökçen’den bindiğimiz uçağımız Kars’taki Harakani Havaalanına inecekti. İnişe geçmeye yakın geçtiği anonsta Kars’ta havanın – 14 derece olduğu bilgisini veriyordu. Bulutların içinden çıktıktan sonra benim arka koltukta oturan bayan yolcu yanında oturan muhtemelen eşi olan yolcuya ‘evlere bak ne kadar küçük’ diyor sesli konuşarak. Yağmış olan kardan dolayı yukarıdan bakıldığında her yer bembeyaz bir örtü gibi görünüyor. Her yer bembeyaz görünse de o beyazın içinde yollar uzayıp giden siyah bir çizgi gibi görünüyor bize. Ama yollardan hariç bir siyahlık daha var. O yılanın kıvrımı gibi uzayıp gitmekte. Muhtemelen o da akarsular ve dereler olmalı. Saat 9.13 gibi iniyoruz Kars Harakani Havaalanına. Daha uçak durmamış bile, herkes ayağa kalkmış uçağın ara boşluğunda toplanmış. Havaalanına inmiş olsa bile daha durmamış olan uçağın durmasını beklemeden ayağa kalkarak ara boşlukta ayakta durmadaki sabırsızlığı anlamaya çalışıyorum. Herkes cep telefonlarını uçak modundan çıkararak kullanmaya başlıyor. Havaalanına inişlerini haber veriyorlar yakınlarına.
Kars Havaalanının adı Harakani. Harakani’nin kim olduğunu merak ediyorsunuz muhtemelen. Harakani ismi Ebul Hasan Harakani’den gelme. Ebul Hasan Harakani İse M.S. 963-1033 yılları arasında yaşayan bir evliyanın adıdır. Ebul Hasan Harakani’nin asıl adı ise Ali Bin Ahmed Cafermiş. Ebul Hasan Harakani Şahadet mertebesine erişen ilk Anadolu evliyalarından biriymiş. Sultan Alpaslan Kars’ı fethetmesinden sonra 1064 yılında bugünkü Kaleiçi mahallesinde Ebul Hasan için bir türbe yaptırmış.
Dünya küçük derler ya öyleymiş. Kars Harakani Havaalanına indiğimizde Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcımız Ahmet Yılmaz’ı, Sancaktepe Özel Kavram Anadolu Lisesi Sahibi Levent Nayki‘yi Sancaktepe Kars Ardahan Iğdır Derneği Başkan ve yönetimi ile karşılaşıyoruz. Onlarda Sarıkamış Şehitlerini Anma Programına katılmak için gelmişler. Selamlaşıp ayaküstü kısa bir sohbetten sonra ekip olarak onlardan ayrılıyoruz.
Havaalanında Sarıkamış Şehitlerini Anma Programına gelenleri karşılamak üzere kurulan bir masa görüyoruz. Orda görevli olan arkadaşlara şehitleri anma programına geldiğimizi söyleyince tarafımıza iki araç çağırarak tahsis ediyorlar. Biz seviniyoruz. Araçların ikisi de resmi araç. Araçlarımıza biniyor Havaalanından ayrılıyoruz.

Murat Sitmurat.sit@sancaktepenews.com