Sancaktepe News GÜNDEM GÜNDEM Sancaktepe News Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

SANCAKTEPE’Lİ GENÇLERİN HAYALLERİ OY BİRLİĞİYLE YOK MU OLDU?

Bu haber 05 Aralık 2021 - 20:15 'de eklendi ve 220 views kez görüntülendi.

Sancaktepede son dönemde yaşananlar gündemden düşmüyor. Sancaktepe TV Sosyal Medyasından yayınlanan haberde Şile’deki Sancaktepe gençleri için yapılan kamp ve sosyal tesis için olan arazinin önceki dönem Ak Partili Yönetici Kemal Er’e kiraya verilmesi ve arsanın kiraya verilmesi için mecliste yapılan oylamada Mecliste bulunan partilerin oy birliği ile geçmesi iddiası bu ne perhiz bu ne lahana dememize sebep oldu.

Sancaktepe Belediyesinin Eski Belediye Başkanı İsmail Erdem döneminde Şilede Sancaktepe gençlerine kamp ve sosyal tesis oluşturmak için kiralanan arazinin önceki dönem Ak Parti Yönetici Kemal Er’e kiraya verilmesinin yankıları sürmeye devam ediyor.

MECLİSTE ONAY VERİP SOKAKTA KİRALAMAYA KARŞI BEYANAT VERDİLER

Tüm ülkede gündem olan ve halen Sancaktepe’de konuşulmaya devam eden ihalenin perde arkasında ise CHP ve İyi Parti Grubunun oy birliğiyle kiralanmasına izin verildiği öğrenildi. Geçtiğimiz ay sonunda Deva Partisi, Gelecek Partisi, CHP ve İYİ Parti‘nin ilçe başkanları düzeyinde toplantı yaparak ortak basın açıklaması yapma kararı aldığı ve geçtiğimiz günlerde bu açıklamayı CHP ilçe başkanlığında CHP, İyi Parti ve Gelecek Partisi toplanarak açıklama yaparak bu kiralamanın usulsüz olduğunu beyan etmiş ve gazetecilere beyanatlar göndermiştiler.

CHP Grup Başkan Vekili Halit Ötün ‘’Mecliste oy birliğiyle kiralama kararını geçirdik, meclis başka vekili sorduğunda itiraz eden olmazsa bu oy birliği demektir. Bizim ihale gününden bir gün önce haberimiz oldu. Biz daha evvelinden alman bir firma götürdük onunla başkan hanımın danışmanı Osman Kurtulmuş Bey görüştü daha sonra ise ihaleye sadece eski yönetici Kemal Er girdi ona verdiler. Bizim tepkimiz kiraya verilmesi değil Ak Partililere verilmesidir. 

İyi Parti İlçe Başkanı Sezgin Öztürk ‘’ Meclis görüşmelerinin olduğu gün iki meclis üyemizden İBB meclis üyemiz İbrahim Özkan İBB ’deki işlerinden dolayı izinliydi. O olmadığı için oy birliği olmaz oy çokluğudur. Grup Başkan Vekilimizde kesinlikle hayır dedi kamera kayıtlarına bakınız el kaldırmadık. ‘’ ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Halil Gülyaz ‘’ Ben genelde hiçbir şeye oy vermem. Lakin el kaldırmayınca kim fazlaysa ona yazılıyor. Biz evet demedik ama hayırda demedik. Çekimser kaldık ama çekimser diye bir oy yok. Komisyonlarda biz yokuz CHP’li meclis üyeleri var. CHP ‘li arkadaşlarda komisyonlardan sonra bize de bilgi veriyor evet yada hayır diye.

Gelecek Parti İlçe Başkanı Mustafa Karlı ‘’ Mecliste grubumuz olmadığı ve o gün başka işlerimiz olmasından dolayı meclisi takip edemedik. CHP ve İyi Partinin mecliste evet oyu verdiğinden haberimiz yoktu. Bize masada bundan bahseden olmadı biz ilçe başkanı arkadaşlarla bir buluşma yaptık ve ikinci buluşma yapacağımızda CHP ilçe başkanlığına gidince gördük ki açıklama yapıyorlar bizde orada bulunmuş olduk. Lakin bizim CHP ve İYİ Partinin evet dediğinden haberimiz yoktur. Bizim mücadelemiz Sancaktepe gençlerinin deniz kenarında tesis imkanına sahip olması mücadelesiydi. ‘’ ifadelerini kullandı.