SANCAKTEPE'DE YENİ 'ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ' HİZMETE AÇILDI - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

SANCAKTEPE’DE YENİ ‘ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’ HİZMETE AÇILDI

Sancaktepe Belediyesi tarafından “Her Mahalleye Bir Kreş” projesi kapsamında kısa süre önce Kemal Türkler Mahallesi’nde yapımına başlanan ‘Çocuk Gelişim Merkezi’ düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Bu haber 01 Kasım 2022 - 18:59 'de eklendi ve 112 views kez görüntülendi.

Sancaktepe Belediyesi tarafından “Her Mahalleye Bir Kreş” projesi kapsamında kısa süre önce Kemal Türkler Mahallesi’nde yapımına başlanan  ‘Çocuk Gelişim Merkezi’  düzenlenen törenle hizmete açıldı.

4 ile 6 yaş grubu arasındaki çocuklara eğitim verecek Sancaktepe Kemal Türkler Mahallesi Çocuk Gelişim Merkezi, gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı. Minik öğrenciler haftanın 5 günü uzman eğitmenler ve pedagoglar eşliğinde robotik kodlama, okuma yazma, müzik ve benzeri alanlarda eğitim görecek.

Sancaktepe Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Kemal Türkler Mahallesi Çocuk Gelişim Merkezi’nin açılışı 31 Ekim Pazartesi günü, Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü’nün yanı sıra  Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Turgay Akpınar ,İlçe protokolü ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.

84 öğrencilik kapasitesiyle Sancaktepe’ye kazandırılan Çocuk Gelişim Merkezi’nde okuma yazma hazırlık çalışmalarından müzik etkinliğine, robotik kodlama derslerinden mutfak eğitimlerine kadar birçok alanda eğitim verilecek. Çocukların yaş grubuna uygun hazırlanmış derslik ve oyun alanlarında öğrencilere uzman eğitmenler ve pedagoglar eşlik edecek. Öte yandan Çocuk Gelişim Merkezi’yle birlikte yeni muhtarlık binası da kullanıma açıldı. “9 tane kreşimizi Sancaktepe’ye kazandırmış olacağız” Çocuklarla sohbet eden ve oyunlar oynayan Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, “Geleceğimizi çocuklarımıza emanet edeceğimizi biliyoruz. Çocuklarımızın eğitimi bizim için çok önemli. Onların doğru şekilde yetişerek, kendi değerlerini kaybetmeden son teknoloji ile dünyayı anlatacakları çok şey var. Bizler de bugün 3 kreşimizi açtık. Önümüzdeki haftalarda da kreş açılışlarımız devam edecek. Bu eğitim öğretim yılında toplam 9 tane kreşimizi Sancaktepe’ye kazandırmış olacağız. Çocuklarımızın buralarda huzur ve güven içerisinde eğitim aldığını gördükçe bizler de mutlu oluyoruz. Sancaktepe’ye daha fazla eser kazandırmak için de gece gündüz çalışıyoruz” diye konuştu.