Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

SANCAKTEPEDE ORMAN ve MESİRE ALANLARI YANGINA KARŞI DENETLEDİ

Bu haber 23 Temmuz 2022 - 15:44 'de eklendi ve 88 views kez görüntülendi.

Ülke genelinde meydana gelen Orman Yangınları nedeni ile İstanbul Valiliği aldığı kararla 5 Temmuz 2022-31 ile Temmuz 2022 tarihleri arasında il sınırları dahilinde yer alan piknik ve mesire alanlarının denetimleri devam ediyor. Polis ve Sancaktepe Belediyesi Zabıta Ekipleri Sancaktepe Aydos Ormanı Mesire alanında vatandaşlara, piknik ve mesire alanlarında ateşsiz piknik yapmak, spor, yürüyüş faaliyetlerinde bulunmak serbest olduğunu hatırlatarak iyi tatiller diledi. 

İstanbul genelinde uygulanan Orman alanlarına giriş yasağı kapsamında Sancaktepe genelinde bulunan tüm Orman ve mesire alanlarında denetimlerini artıran Polis ve Sancaktepe Belediyesi Zabıta ekipleri denetimlerine devam ediyor. Sancaktepe Aydos Ormanı Mesire alanı girişi ve alanda görev yapan ekipler, vatandaşlar ile sohbet ederken orman yangıları konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu. 

Aydos Ormanı Mesire alanında vatandaşlara Orman Yangınları konusunda dikkatli olmaları için uyarılarda bulunan Polis ekipleri ve Sancaktepe Belediyesi Zabıta Ekipleri, İçinde bulunduğumuz Yaz mevsimiyle birlikte bölgemizin hava sıcaklıklarında görülen artışlar Ormanlık alanlarda yoğunlaşan insan ve araç hareketliliği ile kasten ya da kusurlu davranışlar neticesinde Orman Yangınları meydana gelebileceği konusu ve Sancaktepe genelinde Ormanlar ve Mesire alanlarında ateşsiz piknik yapmak, spor, yürüyüş faaliyetlerinde bulunmak serbesttir. Ancak bu alanlarda mangal yapmak, tüp kullanmak, nargile ve her türlü ateş yakmak yasak! Sancaktepe genelinde bulunan Orman ve Mesire alanlarında Polis ekipleri ve Sancaktepe Belediyesi Zabıta ekipleri Sancaktepe Aydos Ormanı Mesire alanında piknik yapan aileleri dolaşarak yangınlar konusunda bilgilendirdi.