SANCAKTEPEDE HALK EKMEK ÜZERİNDEN YAŞANANLAR -Sancaktepe News

SON DAKİKA

SANCAKTEPEDE HALK EKMEK ÜZERİNDEN YAŞANANLAR

Bu haber 15 Şubat 2021 - 21:25 'de eklendi ve 399 views kez görüntülendi.

SANCAKTEPEDE HALK EKMEK ÜZERİNDEN YAŞANANLAR

Son dönemde gündemden düşmeyen Halk Ekmek Sancaktepe tartışması devam ediyor.

Osmangazi İlkokulu ait alana izinsiz konulduğu iddea edilen Halk Ekmek büfesinin neden olduğu tartışmalara son vermek için Sancaktepe News Gazetesi olarak yaptığımız çalışma sonucunda yaşananları yayınlıyoruz.

Sarıgazi merkezde bulunan Sancaktepe Osmangazi İlkokulu arasına izinsiz konulduğu iddia edilen halk ekmek büfesinin 13 Şubat Cumartesi güne Sancaktepe Belediyesi ekipleri tarafından kaldırılması tartışmalara neden oldu.

Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama, sosyal medya hesabından 14 Şubat Pazar günü yaptığı açıklamada “Sarıgazi meydanda bulunan halk ekmek büfesini dün akşam Sancaktepe Belediyesi ekipleri hukuksuz bir şekilde yerinden kaldırdılar” iddeasına Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü ve İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan yalanlama geldi.

İMAMOĞLU, ÖZGEN NAMA’NIN İDDEASINI BOŞA ÇIKARDI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fox Tv’de İsmail Küçükkaya’nın programında Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü’nün yaptığı açıklamasını desteklerken, Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama’nın Halk Ekmek büfesinin Sancaktepe Belediyesi tarafından hukuksuzca kaldırıldığını iddiasına boşa çıkardı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Sancaktepede bir yer tespiti yapılmış büfe oraya konmuş. Dün Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma hanım beni aradı ve üzüntülerini dile getirdi. Yerin yol tarafında görünmesine rağmen kadasral çizgi olarak Milli Eğitimin okul arsasının içinde kaldığı için Milli Eğitim şikayet etmiş ve kaymakamlıkta ısrarla yazı yazarak kaldırılmasını istemiş. Sancaktepe Belediyesi de böyle bir eylemi yapmak zorunda kalmış. Ben Sancaktepe belediye başkanının iyi niyetine güveniyorum. Yaşananlar ilçe belediye başkanımızı da zor durumda bıraktı” ifadelerini kullandı.

Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama, Sarıgazi merkezde 14 Şubat Pazar günü yeni halk ekmek büfesini yerleştirme çalışmasını yaparken sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayında “Sarıgazi meydanda bulunan halk ekmek büfesini dün akşam Sancaktepe Belediyesi ekipleri hukuksuz bir şekilde yerinden kaldırdılar. Onlar ekmekle uğraşmaya devam ediyorlar” İddiasında bulunmuştu.

“HALK EKMEK ÜZERİNDEN POLİTİK HESAP GÜDENLERE BURADAN EKMEK ÇIKMAZ”

Halk ekmek büfesinin kaldırılması ve farklı bir alanda tekrar konulması işleminin yapıldığı zamanda Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama’nın Halk Ekmek büfesini Sancaktepe Belediyesi ekipleri hukuksuz bir şekilde yerinden kaldırdılar ideasına Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü, “Siyasi çıkar uğruna Halk Ekmek üzerinden politik hesap güdenlere buradan ekmek çıkmaz. Sadece pandemi döneminde 30 bin ailenin kapısını sosyal yardımlar ve sıcak aş, ekmekle çalan Sancaktepe Belediyesi var gücüyle Sancaktepe için çalışmayı sürdürecektir” ifadelerini kullandı.

Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü’nün yaptığı açıklamanın tam metni.

Belediyemiz hakkında bir Halk Ekmek Büfesine yapılan işlem üzerinden ucuz bir algı operasyonu yürütülmektedir. Kaymakamlığımızın 18.01.2021 tarihli yazısına istinaden büfenin taşınması hususun da bizden zabıta desteği istenmiş olup karar ve yürütme Kaymakamlığımızca uygulanmıştır.

İBB’nin hukuksuzca, meclis kararına aykırı şekilde gasp ettiği alan Osmangazi İlkokuluna ait olup okul müdürü tarafından büfenin kaldırılması için kaymakamlığa resmi talep iletilmiştir. İddia edildiği gibi Belediyemizin süreçte lojistik talebi karşılamak dışında bir dahli yoktur.

Halkımızı kin ve düşmanlığa tahrik eden, yalan haber anlayışını düstur edinen yayın organlarında beceriksizliğini örtecek şovlar yapmak uğruna Halk Ekmek gibi köklü ve saygın bir kurumu hiç olmadığı kadar siyasete alet eden yöneticiler hakkında yasal işlemleri de başlatacağız.

Halk Ekmek büfesi tüm bu usulsüzlüklere rağmen konduğu yerden alınıp işleten kişinin de muvafakati ile hemen yakındaki bir alana tekrar yerleştirilmiş fakat şovmen malum şahıslarca siyasi rant uğruna hiç taşınmamış ve işletme hakkı elinden alınmış gibi deklare edilmiştir.

Siyasi çıkar uğruna Halk Ekmek üzerinden politik hesap güdenlere buradan ekmek çıkmaz. Sadece pandemi döneminde 30 bin ailenin kapısını sosyal yardımlar ve sıcak aş, ekmekle çalan Sancaktepe Belediyesi var gücüyle Sancaktepe için çalışmayı sürdürecektir.

Sancaktepe News Gazetesi Halk Ekmek için yapılan yazışmalara ulaştı.

Sancaktepe Kaymakamlığı Osmangazi ilkokulu müdürü Osman Ateşoğlu tarafından yazılan dilekçeye 18.01.2021 tarihinde İstanbul büyükşehir Belediyesi ve Sancaktepe Belediyesine Halk Ekmek büfesinin kaldırılmasını için gönderilen cevap yazı.

Halk ekmek büfesinin kaldırılması için Sancaktepe Kaymakamlığı, İBB ve Sancaktepe Belediyesine gönderdiği yazıda ilgili Osmangazi ilkokul Müdürlüğünün 15/01/2021 tarih ve 19246434 sayılı yazısında ilçemize bağlı Osmangazi İlkokulu müdürlüğünün ana yola cepheli 30 m2 alanında bulunan taşınmazın üzerine herhangi bir izin alınmadan halk ekmek büfesi konulmuştur. Okulumuz alanı dahilinde olan izinsiz kullanılan halk ekmek büfesinin kaldırılması hususunda bilgilerinizi ve gereğinin yapılmasını rica ederim

Osmangazi İlkokul Müdürü Osman Ateşoğlu, 15 Ocak 2021 tarihinde halk ekmek büfesinin kaldırılması için Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yazdığı dilekçe.

Okulumuz 2844,13 m2’lik alanının ana yola cephesi 30 m2’lik alanında 15.01.2021 tarihi sabahında herhangi bir izin almadan halk ekmek büfesi konulduğu görülmüştür. Okulumuz dahilinde olan izinsiz kullanılan halk ekmek büfesinin kaldırılması hususunda gereğinin bilgilerinize arz ederim.