SANCAKTEPE’DE ENGELLİLERİN YÜZÜ HALAYLARLA KONSERLERLE GÜLDÜ - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

SANCAKTEPE’DE ENGELLİLERİN YÜZÜ HALAYLARLA KONSERLERLE GÜLDÜ

Bu haber 02 Aralık 2022 - 20:33 'de eklendi ve 105 views kez görüntülendi.

Sancaktepe’de 3Aralık Dünya Engelliler Gününe özel bir program gerçekleştirildi.

Faaliyetleri ve projeleriyle engelsiz bir ilçe oluşturmak için canla başla çalışmalar ve projeler yürüten Sancaktepe Belediyesi, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne’ özel bir etkinlik gerçekleştirdi.

Sancaktepe Belediyesi, Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. Belediye bünyesinde hizmet veren Engelli Dinlenme Evi (EDEV) Kursiyerleri, Engelliler Günü dolayısıyla özel bir dolu dolu bir program hazırladı.

YOĞUN KATILIM GERÇEKLEŞTİ

Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi’nde 3 Aralık Cuma günü gerçekleşen programa Sancaktepe Belediye Başkanı Av.Şeyma Döğücü’nün yanı sıra Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Sancaktepe AK Parti İlçe Başkanı Turgay Akpınar Sancaktepe EDEV’de hizmet alan engelli vatandaşlarımız ve çok sayıda davetli katıldı.

“GÖNLÜMÜZDEKİ ENGELLERİ KALDIRALIM”

Engelli bireylere fırsat verildiğinde başarılı işler ortaya koyduklarını belirten Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, “Kardeşlerimiz ne kadar yetenekli olduklarını söyledikleri nağmelerle ve el işi göz nuru yaptıkları el işleri ile bize gösterdiler. Ben emeği geçenleri kutluyorum. İnsanlarımıza fırsat verildiğinde neler yaparlar, onu görüyoruz. Yeter ki bizler gönlümüzdeki, kafamızdaki engelleri kaldıralım. Kafadaki engeller kalktıktan sonra bu milletin çocuklarının aşamayacağı hiçbir engel yoktur. Biz diyoruz ki, hayatımız boyu hiçbir engeli tanımıyoruz. Mücadele ederek, tüm engelleri aşarak hayata tutunuyoruz, mutluca, huzurluca yaşıyoruz. Dünya Engelliler Günü’nü bir güne sığdırıp onları sadece bir gün hatırlamak doğru değil. Biz 365 gün hatırlamak zorundayız. Engelli kardeşlerimizin rahat yaşayabilmeleri adına onların önlerindeki engelleri kaldırmak ta bizlerin görevi” dedi.

Konuşmasında Sancaktepe EDEV’de yapılan faaliyetlerden de söz eden Başkan Döğücü ayrıca engelli vatandaşlarımız için Engelli Sarayı projesi olduğunu ve bu projeyi hayata geçirmek için çalışmalar yapıldığını belirtti.

Konuşmaların ardından etkinlik Gitar dinletisi, 90’lı şarkıların söylendiği konser, piyano dinletisi ve folklor gösterisi ile devam etti. Programda ayrıca EDEV’de eğitim gören vatandaşlarımızın el emeği göz nuru ürünlerin sergilendiği sergi katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Engelli kursiyerlerin hünerlerini sergilediği programda Engelli bireylerden oluşan müzik grubu sahne aldı. Salondakilerin büyük beğenisini toplayan konserde vatandaşlar da şarkılara eşlik etti.

Protokol konuşmalarının ardından Başkan Döğücü ve Kaymakam Ahmet Karakaya tüm masaları tek tek gezerek engelli vatandaşlarla bir araya gelerek onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.