SANCAKTEPE’DE DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ COŞKUSU - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

SANCAKTEPE’DE DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ COŞKUSU

Bu haber 08 Haziran 2021 - 19:57 'de eklendi ve 77 views kez görüntülendi.

SANCAKTEPE’DE DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ COŞKUSU

Sancaktepe Belediyesi “5 Haziran Dünya Çevre Günü” vesilesiyle bir etkinlik düzenledi.

Sacaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü’nün ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlik çerçevesinde vatandaşlara toprak, saksı ve birbirinden farklı çevre duyarlılığını ön plana çıkaran hediyeler dağıtıldı.

“GERİ DÖNÜŞÜMDE ÖNCÜ İLÇEYİZ”

AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ejder Dündar’ında katıldığı programda geri dönüşüm çalışmalarının önemini vurgulayan Başkan Döğücü, “Sancaktepe’de çevreyle ilgili çok önemli çalışmalar yürütüyoruz. Sıfır atık ve geri dönüşüm projelerimizle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu manada önemli aşamalar kaydettik. Birinci derece atık merkezimizi kurduk. Şu an orada çöp olarak düşünülen ürünleri alıyoruz, yeniden kullanılabilir hale getiriyoruz. Bunları yapıyor olmamızın nedeni doğaya daha fazla çöp katmamak için. Bu şekilde milyonlarca ton atığı da geri dönüştürerek ülke ekonomisine katkıda bulunuyoruz” dedi.

“YARINLARIMIZA TEMİZ ÇEVRE BIRAKMAK İLK GÖREVİMİZ”

Program sonrası İstanbul’un çevre gündemi olan Marmara denizindeki Musilaj (Deniz Salyası) felaketine dikkat çeken Başkan Döğücü, ” Müsilaj’ın sebebi sıcaklık artışı, kirlilik ve iklim değişikliği sebebiyle su hareketliliğinin azalması. Burada önemli olan şu; kirliliğe sebebiyet veren sanayi tesisi, atık su arıtma tesisi sayı ve kalitesinin artırılması. Çevreciler, çevreci dernekler son günlerde yaşadığımız müsilaj olayına ses çıkarmıyorlar.  Geleceğimiz olan çocuklarımıza daha temiz bir deniz ve çevre bırakmak hepimizin öncelikli görevi. Hükümetimiz bu deniz salyasını temizlemek için acil eylem planı hazırlıyor. En kısa zamanda bu felaketin kontrol altına alınacağını düşünüyorum” dedi.