SANCAKTEPE'DE CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI KUTLANDI - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

SANCAKTEPE’DE CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI KUTLANDI

Bu haber 06 Ekim 2021 - 21:26 'de eklendi ve 111 views kez görüntülendi.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası sebebiyle Sancaktepe Aziz Bayraktar Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hafta boyunca, ilçedeki din görevlilerine kutlama ve tebrik ziyaretleri gerçekleştirildi.

 Okul müdürü Sami Sarı, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler tarafından gerçekleştirilen bu ziyaretlerden ilki Sancaktepe İlçe Müftülüğü’ne yapıldı. Okul müdürü Sarı “Bizler imam hatip liseleri olarak her alanda söz sahibi olan nesiller yetiştirmeyi hedeflerken adımızda” İmam-Hatip” ifadesi olduğunu da hiçbir zaman unutmadık ve unutmayacağız. “ dedi. Müdür Sarı sözlerine, “Mihraplarımız imamsız, minarelerimiz müezzinsiz, kürsülerimiz ve minberlerimiz hatipsiz kalmayacak” diyerek, İmam-Hatip liseleri ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasındaki organik bağa vurgu yaptı.

Sancaktepe İlçe Müftüsü Muammer Turan ise bu yılki Camiler ve Din Görevlileri Haftası temasının “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” olduğunun altını çizerek ” Tüm din gönüllüsü hocalarımız bu okullarda eğitim gördüler. Sancaktepe Aziz Bayraktar İmam Hatip Lisesi olarak bizleri ziyaretinizle hem camilere ve din görevlilerimize verdiğiniz değeri ziyadesiyle gösterdiniz, hem de kurumsal bir vefa örneği sergilediniz. ” diyerek teşekkürlerini ve memnuniyetini dile getirdi.

İlçe din görevlileri de cami ve Kur’an kurslarında kendilerine yapılan sürpriz ziyaretlerden dolayı çok mutlu olduklarını belirtirken, öğretmenlerle hasbıhal ettiler, öğrencilerle tecrübelerini paylaştılar.