SANCAKTEPEDE AŞURE DAĞITIMI YAPILDI - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

SANCAKTEPEDE AŞURE DAĞITIMI YAPILDI

Bu haber 12 Ağustos 2022 - 19:16 'de eklendi ve 136 views kez görüntülendi.

Muharrem ayı nedeni ile Sancaktepe’nin dört noktasında Aşure dağıtımı yapıldı.

Sancaktepe Belediyesi tarafından Muharrem ayı nedeni ile Aşure dağıtımı yapıldı. Sancaktepe İlçesinin dört noktasında Aşure dağıtımı yapan Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü’ye Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcıları Ercan Kader ve Nazım Çiftçi, Sancaktepe Belediye Başkan Danışmanı Kemal Ayyıldız ve birim müdürleri yalnız bırakmazken Sancaktepe Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi önündeki Aşure dağıtımında Başhekim Doç. Dr. Alpaslan Tanoğlu, yalnız bırakmadı.

Sancaktepe Belediyesi tarafından Muharrem Ayı dolayısıyla ilçenin meydanları Samandıra Saat Kulesi, Yenidoğan Dörtyol, Sarıgazi Demokrasi Caddesi ve Sancaktepe Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde Aşure dağıtımı yapıldı. Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü, “Bugün bizim yas günlerimiz. Muharrem ayındayız. Rabbim yapmış olduğumuz ibadetleri, tuttuğumuz oruçları kabul etsin. Aşure bereket demek, birlikte olmak demek, hem hal olmak demek. Bizim için çok şey ifade ediyor. Sancaktepe’de dört noktada aşure dağıtımı yaptık. Kazanları kurduk, 40 çeşit malzemeyi hem hal ettik ve vatandaşlarımıza ikram ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü’ye Aşure dağıtımı nedeniyle teşekkür eden Sancaktepe Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Alpaslan Tanoğlu, “Hicri takvimin birinci ayı olan Muharrem ayının İslam ve insanlık tarihinde önemli bir yeri vardır. Bu ayda, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in torunu Hz. Hüseyin’in ve arkadaşlarının Kerbela’da şehit edilmesi, Hz. Peygamber’i ve Ehl-i beyti’ni seven bütün müminleri derinden yaralamış ve silinmez izler bırakmıştır. Kerbela, tüm Müslümanların ortak acısıdır. Yeni Kerbela`ların yaşanmamasını temenni ediyor, başta Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitleri olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

Dört noktada yapılan Aşure dağıtımına vatandaşların ilgisi yoğun oldu.