SANCAKTEPE KAYMAKAMI ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI YAYINLADI - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

SANCAKTEPE KAYMAKAMI ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI YAYINLADI

Bu haber 17 Mart 2023 - 18:24 'de eklendi ve 111 views kez görüntülendi.

Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108’inci yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Kaymakam Karakaya “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferimizin 108. Yıldönümünü, millet olarak büyük bir gurur ve heyecanla idrak ediyor; Çanakkale destanının tüm kahramanlarını ve bütün şehitlerimizi hürmetle ve minnetle yâd ediyoruz” dedi.

“BASTIĞIMIZ YERİ TOPRAK DİYEREK GEÇMİYORUZ”  

Sancaktepe Kaymakamlığı’nın resmi sitesinden yayınlanan mesajda Karakaya, “Çanakkale Deniz Zaferi’mizi Vatan Şairimiz Mehmet Akif’in ifadesiyle “gökler ölüm indirirken” kazandık. Çanakkale bizim mahşerimizdir. Bir ulusun yeniden dirildiği, imanın imkânı yendiği gündür. Atalarımız Çanakkale’yi geçilmez kıldı: vatana, bayrağa sancağa el uzatanların elini kırıp attı. Cihan tarihinde esine az rastlanır bir kahramanlık destanı yazdı. Bu destanın her sayfasında büyük kahramanlarımızın adı var: Mustafa Kemaller, Yüzbaşı Kenan Beyler, Yahya Çavuşlar, Seyit Onbaşılar, Nigdeli Aliler ve nice kefensiz yatanlar… Onlar, dünya tarihini değiştirdikleri gibi milletimizin kaderini de yeniden yazdılar. Bize cennet bir vatan bıraktılar. Bunun için bastığımız yeri toprak diyerek geçmiyoruz.

Çanakkale Destanı’nın Şanlı Kahramanları!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Dünyanın hiçbir ordusunda yüreği seninkinden daha temiz, daha sağlam askere rast gelinmemiştir.” sözünde ifade ettiği gibi iman ve cesaretle yazdığınız destanı sonsuza dek yaşatmak andımızdır. Mübarek vatan toprağında, can verdiğiniz nazlı hilalin gölgesinde müsterih olunuz ki emanetiniz canımızdan aziz bilerek yaşıyoruz. Canakkale Deniz Zaferimizin 108. Yıldönümünü tebrik ediyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan uğrunda canlarını feda eden şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle, saygıyla yad ediyoruz.” İfadelerini kullandı.