Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

SANCAKTEPE KAYMAKAMI AHMET KARAKAYA ve TURGAY AKPINAR NARKO TIR’I GEZDİ

Bu haber 03 Mart 2022 - 0:39 'de eklendi ve 124 views kez görüntülendi.

Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya ve AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Turgay Akpınar Narko Tır’ı gezdi.

‘Narko Tır’ Sancaktepede. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün Narko Tır’ı üç gün boyunca Sancaktepe Kaymakamlığı önünde öğrencileri ve vatandaşlar gezdi.

Sancaktepe kaymakamlığı önünde üç gün boyunca duran Narko Tır’ı Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Turgay Akpınar, Sancaktepe İlçe Başkan Yardımcıları, Sancaktepe İlçe Emniyet Müdürü Barış Çukur, Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Hale Özbaş Bağce, İlçe Birim Müdürleri, Sancaktepe’li çok sayıda öğrenciler İlçe STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş Narko Tır’ı gezerek “En İyi Narkotik Polisi Anne” projesi kapsamında ekipler sunum yaptı.  

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Asiye Soytürk’ün sorularını cevaplayan Sancaktepe kaymakamı Ahmet Karakaya ve AK Parti İlçe Başkanı Turgay Akpınar şunları söyledi.

KAYMAKAM KARAKAYA, MADDE BAĞIMLILIĞI DA HİÇBİR ŞEKİLDE GEÇİT VERMEYECEĞİZ

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne teşekkür eden Kaymakam Karakaya, “madde bağımlılarının gencecik işte normal hayatında devam eden insanlar kendi hallere gelebildiğini birkaç yıl içerisinde gösteren görselleri. Bu madde bağımlılığının ne şekilde anlaşılabileceğine dair çok güzel bilgilendirmeler aldık. Biz gençlerimize hiçbir zaman bunu yakıştıramıyoruz. Dolayısıyla bunu önlemek için de gerek aileleri, İçişleri Bakanlığımızın en iyi narkotik polisi anne projesi kapsamında aileleri, anneleri gerek Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yönlendirmesiyle projeler, programlar yapıyoruz. Bunlar faturada yine lise çağında gençlerimiz bu madde bağımlılığının nelere sebebiyet verebildiğini anlamaları için geliyorlar. İzliyorlar. İlçe Emniyet Müdürlüğümüze ve İl Emniyet Müdürümüze teşekkür ediyorum. Biz gençlerimizin ülkemizin geleceğine pırıl pırıl katkıları olacağına inanıyoruz. Ama öncelikle onların gerek grup gerek fiziksel sağlığını koruması için böyle kötü alışkanlıklardan uzak kalmaları. Bizim temennimiz ve amacımız bu çerçevede ilçemizde de inşallah hiçbir şekilde bu madde konusunda art niyetli insanlara d. yol vermeyeceğiz. Mücadelemiz hem polisiye tedbirler açısından hem önleyici bu tarz tedbirler ise devam edecek. Sancaktepe bu noktada iyi bir seviyede ancak biz bunu sıfır tolerans da götüreceğiz. Madde bağımlılığı da hiçbir şekilde geçit vermeyeceğiz. Madde kullanım da satışına elimizden gelen her çabayı sarf edeceğiz. Çünkü biz gençlerimize güven diyoruz. Gençlerimize zarar verenlere de hiçbir zaman göz açtırmamak için kararlıyız” ifadelerini kullandı.

TURGAY AKPINAR; AİLELERİMİZE BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR

AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Turgay Akpınar, “Madde bağımlılığın bir insanı hangi şekle getirdiğini hem fiziksel hem ruhsal. Ben de sosun sosyolojik olarak sosyal içerisinde sosyal hayat içerisindeki yaşam seni ne derece etkilediğini gördük. Buradan bilgi de aldık. İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğünün hazırladığı şu anda market ile daha doğrusu madde bağımlılığıyla mücadele eğitim veren bir tırdayız. Gençlerimizin ve ailelerinin bu TIR’ı gelip ve bu bilgileri edinmesi gerekir. Bilhassa aileler insana çok önemli görevler düşüyor. Ailelerin, gençlerimize, çocuklarımıza ilk etapta sahip çıkacak aileleri. Ama tabii bu işe bu bağımlılığa bulaşan gençlerimizi de kurtarma anlamında da bizlerin de hükümetimizin, emniyet müdürümüzün de gerekli çalışmaları var. Biz bu gördük insanların ruhsal fiziksel değişimlerini, bir madde bağımlılığı için o maddeyi temin etmek için neler yapabileceklerini de burada arkadaşlarımız anlattı. Yani Allah göstermesin Allah düşürmesin gençlerimizi. Bu çocuklarımızı bu illetten bağımlılıktan korumamız, kurtarmamız lazım. Onun için hepimizin, herkesin, ailelerin, öncelikle ve tüm ilgili görevlilerin kamu kurumlarını, bu yaşlara gençleri bu bataktan çıkarması, daha doğrusu bu bir önleyici tedbir olarak madde bağımlığından önceki Anlatım ve bilgilendirme eğitim önemli” ifadelerini kullandı.

Sancaktepe Kaymakamlığı önünde 28 Şubat Pazartesi gününden başlayıp 2 Mart Çarşamba akşam saatlerine kadar duran Narko Tır Sancaktepede öğrencilere ve ailelerine uyuşturucu ve etkileri konusunda bilgilendirdi. İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “En İyi Narkotik Polisi Anne” projesi kapsamında ‘Narko Tır’ını Sancaktepe’li kadın, erkek ve gençlere bağımlılıkla mücadele bilgilendirme broşürü dağıtımı yapılarak üç gün boyunca madde bağımlılığı, uyuşturucu maddelerin zararları ve bu konularda alınacak önlemlere dair bilgilendirme ve dijital ortamda vatandaşları yetkililer bilgilendirdi.