Sancaktepe News Sancaktepe News - GÜNDEM %Sancaktepe News

SON DAKİKA

SANCAKTEPE KAYMAKAM ADNAN ÇAKIROĞLU; PANDEMİ’NİN ÖNCÜ SAVAŞÇILARI OLDULAR

Bu haber 19 Şubat 2021 - 12:36 'de eklendi ve 384 views kez görüntülendi.

SANCAKTEPE KAYMAKAM ADNAN ÇAKIROĞLU; PANDEMİ’NİN ÖNCÜ SAVAŞÇILARI OLDULAR

Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, Sancaktepe News Tv Youtube kanalında yayınlanan Gazeteci Yazar Halit Soytürk’ün hazırlayıp sunduğu Cadde Aktüel programına konuk taksim escort oldu.

2020 yılı faaliyetlerini değerlendiren Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, “2020 yılı Mart ayında başlayan pandemi ile birlikte 108,008 bin vatandaşımız nakit ve maddi yardımlar yapıldı” ifadelerini kullandı.

https://www.youtube.com/watch?v=6XT8p7Z0yqA&feature=youtu.be

PANDEMİ’NİN ÖNCÜ SAVAŞÇILARI OLDULAR

2020 yılında başlaya pandemi ile birlikte Sancaktepe Kaymakamlığın yaptığı çalışmalar neler oldu?

Pandemi süreci ile birlikte Sancaktepe’nin hareketli olduğunu dile getiren Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, “sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 45 günde tamamlanan Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi ilçemize değer kattı. Pandemi sürecinde Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi başta olmak üzere Sancaktepe Şehit Profesör İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesinin katkısı büyük oldu. Başta her iki hastanemizin Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımız öncü savaşçıları oldular”.

Tüm sağlık çalışanlarına teşekkür eden Kaymakam Adnan Çakıroğlu, “öncü savaşçıları olan ilçemizde iki hastanemizin Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit ve tüm sağlık çalışanları, Polis ve Jandarma teşkilatımız, Öğretmenlerimiz, Müftülük personelimiz, tüm Muhtarlarımız, VEFA Gurubu, Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü hanımefendiye, tüm belediye personeline ve tüm Kaymakamlık personeline bu süreçte verdikleri mücadeleden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

SADECE PAŞAKÖY’DE

İlçemizde yüz yüze eğitim ne zaman başlıyor?

Paşaköy ilk okulunda yüz yüze eğitimin başlayacağını dile getiren Kaymakam Çakıroğlu, “2020-2021 eğittim öğretim yılının ikinci yarısı başladı. 8 ve 12. Sınıflar 1 Marttan itibaren eğitime başlamasını bekliyoruz. Bildiğiniz gibi ana okullarımız açık. İlçemizde yüz yüze eğitim geçen okulumuz Paşaköy İlköğretim okulu. Bizlerinde tüm beklentisi yüz yüze eğitime geçmek. Okullarımızı ve çocuklarımızın seslerini özledik. İnşallah en kısa zamanda normal hayatımıza döneriz de ilçemizde yapımı tamamlanan okullarımızda çocuklarımızın seslerini duyarız” ifadelerini kullandı.

105,008 KİŞİYE NAKDÎ VE MADDİ YARDIM YAPILDI

Pandemi sürecinde kaç vatandaşa ulaşıldı?

Dünya ve Ülke olarak zor bir dönemden geçtiğimizi dile getiren Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, “Sancaktepe SYD Vakfı ve VEFA Sosyal Destek Grupları Covid-19 Pandemisi ile mücadele kapsamında ilçemizde yapılan çalışmalar da105,008 vatandaşımıza nakdî ve maddi yardım yapıldı. 2020 -2021 arasında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız ile Covid-19 kapsamında ekonomik olarak zarar görmüş ailelerin yapmış olduğu Pandemi Sosyal Yardım müracaatları yerine getirmeye çalıştık”

Pandemi sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yardımları vatandaşa ulaştırdıklarını dile getiren Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, “faz 1, Faz 2 ve Faz 3 olarak açıklanan Pandemi Sosyal Destek programları ile 33,543 kişiye 33,543 bin TL nakit yardım yapıldı. Ayrıca Vakıfımızın öz kaynakları ile Pandemi dolayısıyla işsiz kalmış, yevmiyeli çalışanlar, ekonomik olarak zarar görmüş vatandaşlarımız, boşanmış, terk edilmiş kadınlar, engelli, dul, hanesinde çalışacak kişi olmayan vatandaşlarımıza Gıda ve Hijyen Paketleri, Kömür ve nakit yardım olarak 11,401 hanede 46,295 kişiye 6.668 bin TL’nin üzerinde yardım yaptık”.

Düzenli olarak yapılan yardımlara değinen Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, Engelli, engelli yakını, yaşlı, muhtaç asker ailesi, eşi vefat etmiş kadınlar, öksüz ve yetim aylıkları, şartlı eğitim ve sağlık, kronik hastalık yardımı ve yabancılara yönelik sosyal uyum yardımlıları olarak 6.722 kişi 52.655 bin TL’nin üzerinde ödeme yapıldı. 2020 ile 2021 tarihleri arası Vefa İletişim Merkezi gelen çağrılar gıda, hijyen malzemeleri, alışveriş, sıcak yemek, evde sağlık ve SYDV için 21,548 talep oldu. Taleplerin kaymakamlık bünyesinden 8,954’ü karşılanırken 12,594 vatandaşımız ilgili birimlere yönlendirildi. Toplamda105,008 vatandaşımıza ulaştık” ifadelerini kullandı.

BİRAZDA SABIR İSTİYORUZ!…

Son olarak Sancaktepe Halkına neler söylersiniz?

Maskesiz dışarıya çıkmanın yasak olduğunu hatırlatan Kaymakam Adnan Çakıroğlu, “Maske takma, sosyal mesafe ve hijyene yönelik tedbirlerin vatandaşlarımızın uygulanmaya devam etmesini, toplumun tüm kesimleriyle tedbir kararlarına riayeti çok önemli. Covid-19 salgınının son bulmasını ve en yakın zamanda güzel günlerin geri dönmesini temenni ederim” ifadelerini kullandı.