Sancaktepe News SİYASET Sancaktepe News Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

SANCAKTEPE İYİ PARTİ’DEN TURGAY GÜLER’E TEPKI

Bu haber 09 Şubat 2022 - 18:26 'de eklendi ve 140 views kez görüntülendi.

Sancaktepe İyi Partiden Turgay Güler’e tepki. Gazeteci Turgay Güler’e tepki. Katıldığı tv programın da yaptığı konuşma nedeni ile İYİ Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Sezgin Öztürk’ten tepki geldi. 

CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programında doğalgaz ve elektrik faturalarının pahalılığı tartışılırken, nükleer enerji santraline ve HES’lere karşı çıkılmasına yanıt olarak “Vatandaşa kuru fasulye dağıtılsın, herkes kendi gazını kendi çıkarsın” ifadelerini kullanması Akşam gazetesi yazarı Turgay Güler’e İYİ Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Sezgin Öztürk, hazırlanan kurufasülye poşetleri ile yaptığı basın toplantısı ile tepki gösterirken kuru fasulyeleri gazeteci Turgay Güler’e posta aracılığı ile gönderdi.

Akşam gazetesi yazarı Turgay Güler’e İlçe merkezinde yaptığı basın açıklaması ile tepki gösteren İYİ Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Sezgin Öztürk’e ilçe Başkan yardımcıları ve partililer yalnız bırakmazken Öztürk, şöyle devam etti.

Gazeteci Turgay Güler’in’ “Kuru fasulye dağıtılacak, herkes kendi gazını kendisi üretecek” sözüne tepki gösteren İYİ Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Sezgin Öztürk’ “Üstelik bu sözleri, isminde ‘tarafsız’ nitelemesi bulunan ama tarafsızlıktan bir hayli uzak bir haber programında söyledi. Biliyoruz ki; doğalgazdan elektriğe, iğneden ipliğe yaptığı zamlarla, milletimizin belini bükmeye adeta ant içmiş AK Parti iktidarın da, ne bu yorumlar ne de bu yorumcular ilk değil, son da olmayacak”

“MİLLETLE ALAY EDENLERE RÜTÜK ‘Ü NE CEZA VERECEK BAKALIM?”

Öztürk, “Öyle ki; bu iktidar cazgırları, 7/24 ekranlarda boy gösteriyor, ayrı ayrı utanmazlık örneği sergiliyorlar. Öyle beyanlarda bulunuyor, öyle yorumlar yapıyorlar ki ne desek ne söylesek az kalıyor bu omurgasızlar için. Seviye yerlerde, ahlak da akıl da firarda bu omurgasızlarda maalesef faturalar altında ezilen halkın gerçeklerini göremeyecek, geçim sıkıntısını hissedemeyecek kadar kadar tuzları kuru, gözleri de kapalı bu dalkavukların ve halkı aşağılamak, halkın çilesiyle alay etmek de en büyük eğlenceleri sayı saymayı ancak fasulyelerle yapabilecek kapasitedeki bu yorumcuların, yapacağı yorum da haliyle fasulye gaz hesabına yetmekte!

Sezgin Öztürk, “Millet; cep yakan faturalarla, mutfaktaki yangınla boğuşurken, halk haberciliğinden uzaklaşıp iktidar cazgırlığına soyunan bir sözde gazeteci, “Topluma kuru fasulye dağıtılacak, herkes kendi gazını kendisi üretecek.” diyebilecek kadar alçalabiliyor. Aslında bu yorumuyla, bir hayli yüksek tarifeden bir akıl tutulması yaşadığını da ispatlamış oluyor. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), milletle alay eden bu yorumcuları ve buna fırsat veren kanalları asla ve kat’a görmüyor ama aynı RTÜK tarafından, milletin hakkını savunmak için dillendirilen doğrulara ve bu doğruların dillendirildiği kanallara, anında ceza üstüne ceza yağıyor. Yani, gerçekleri söyleyenlerin, halkın sorunlarını dile getirenlerin her fırsatta sesleri kısılırken, Turgay Güler gibi iktidar cazgırlarının en üst perdeden yorum yapmalarına izin veriliyor” ifadelerini kullandı.