Sancaktepe News EĞİTİM - Sancaktepe News EĞİTİMSancaktepe News

SON DAKİKA

SANCAKTEPE İNSAN VE MEDENİYET HAREKETİ DİJİTAL GELİŞİM KURSLARI AÇTI

Bu haber 04 Nisan 2021 - 15:15 'de eklendi ve 244 views kez görüntülendi.

SANCAKTEPE İNSAN VE MEDENİYET HAREKETİ DİJİTAL GELİŞİM KURSLARI AÇTI

Eyüp’te Bahariye Mevlevi hanesine bağlı olan Sancaktepe İnsan ve Medeniyet Hareketi Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik projeleri kapsamında 27 Mart tarihinden itibaren projeksiyon dijital gelişim kursları açtı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı gençlik projeleri kapsamında, kısa film, kurgu montaj, Grafik tasarım ve fotoğrafçılık kursu verdiklerini dile getiren İnsan ve Medeniyet Hareketi Sancaktepe Derneği Başkanı Cüneyt Tığlı, “Gençlerimiz bizlere İnsan ve Medeniyet Hareketi Sancaktepe sosyal mecralar, internet üzerinden ve Samandıra merkezdeki ilçe binamıza müracaat edebilirler” ifadelerini kullandı.  

Gençlik ve Spor Bakanlığının Gençlik projeleri destekleme programı kapsamında projeksiyon dijital gelişim kursları açtıklarını dile getiren İnsan ve Medeniyet Hareketi Sancaktepe Derneği Başkanı Cüneyt Tığlı,  “27 Mart’ta 15 ile 29 yaş aralıklı gençlerimiz için grafik tasarım, fotoğrafçılık, kısa filim ve kurgu kursları veriyoruz. Projemize 50 ye yakın gençlerimizle devam ediyoruz. Pandemi koşullarına uyarak yüz yüze eğitimlerimizi yapıyoruz. Gençlerimizi bizlere İnsan ve Medeniyet Hareketi Sancaktepe sosyal mecralar, internet üzerinden ve Samandıra merkezdeki ilçe binamıza müracaat edebilir”.  

İnsan ve Medeniyet Hareketi 2006 yılında kurulduğunu dile getiren Cüneyt Tığlı, “Merkezi Eyüp’te Bahariye Mevlevi hanesindedir. Sancaktepe şubemiz ise 6 yıl önce 2015 yılında açılmıştır. Temel olarak gayemizi toplumu takva ekseninde dönüştürmek sözü ile açıklayabiliriz. 7’den 70’e toplumun her kesimine hitap eden maddi manevi çalışmalar yapmaktayız bir sınıf itibarıyla ilkokul çocukları için ev okulu çalışmaları, ortaokul ve lise halkaları, üniversiteliler için fikir halkaları, hanımlar için ilmihal Kur’an dersleri yanında hat sanatı, yemek kursu, dikiş nakış gibi kurslar düzenliyoruz.”

İçerik olarak medya okulu diye adlandırdıklarını dile getiren Dernek başkanı Cüneyt Tığlı, “kısa film kurgu montaj, Grafik tasarım ve fotoğrafçılık kursu yer almakta. Bu İlmi çalışmaların yanında gençlerin insani tarafına hitap etmek amacıyla kuş evi asmak sokak hayvanlarına yiyecek bırakmak yaşlılara yardım etmek ihtiyaç sahiplerine gıda paketi dağıtmak gibi gönüllülük çalışmaları yapacağız” ifadelerini kullandı.