SANCAKTEPE ESNAFININ TIRNAKÇI İSYANI - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

SANCAKTEPE ESNAFININ TIRNAKÇI İSYANI

Bu haber 16 Kasım 2021 - 17:02 'de eklendi ve 173 views kez görüntülendi.

Türkiye de birçok ilde esnafların kabusu olan Tırnakçı diye tabir edilen dolandırıcılar Sancaktepe esnafını canından bezdirdi.

Bir ay içerisinde ikinci kez Tırnakçı diye tabir edilen dolandırıcıların hırsızlığına maruz kalan Sancaktepe Atatürk Mahallesin Demokrasi Caddesinde Kozmetik ürünler satan esnafı olan Cüneyt Coşkuner, “iki ayda iki kez Tırnakçı diye tabir edilen dolandırıcıların hedefi olduklarını dile getiren Coşkuner, çalışan genç kızlarımızın yüksek sesle psikolojik üstünlük kurma yöntemiyle istediklerini elde eden bu şahısların cezalarının verilmesini istiyorum” dedi.   

Yaşanan olayın görüntülerini izleten Kozmetik ürünler satan esnafı olan Cüneyt Coşkuner, şunları söyledi.

Sancaktepe Esnafı Cüneyt Coşkuner

 Yakışıklılık üç yıldır kozmetik üzerine bir işletme sabi olduğunu dile getiren Cüneyt Coşkuner, “Tırnakçılar genç kadınlarımızı seçiyorlar. Yaşanan olay birkaç sefer daha denediler ve yaptılar. Biz bu tür olayı sürekli kapatarak çalışan arkadaşlarımızın demoralize olmasını engellemek için herhangi bir işlem yapmadık. Ama bu sürecin artık bir alışkanlık haline geldiğini halkalı escort gördük. Son süreçteki yaşanan olay hem personelimizin üzerinde ve çalışma arkadaşları üzerindeki etkisi çok ağır oldu. Bunun için artık hukuki olarak ve olayın görüntülerini basına taşımak zorunda kaldık. Çünkü bu tür olayların yaşanmamasını istiyoruz”.

Olay nasıl oldu?

Cüneyt Coşkuner, “Benin dükkandan çıktığımı anı gözetleyen şahız içeri girerek genç kız arkadaşımız bir tüketicinin alışveriş yapmasına yardımcı oluyor. Şahız içeriye geldiğinde bir tane de ürün alıyor. 200 TL para verip paramı bozar mısın diyor. Burada yüksek sesle kalabalık seslerle sık sık aralarında konuşarak. Kızımızı etki altına alıyor ve sonra 200 TL’sini geri alıyor. Aldıktan sonra kızımıza diyor ki ben sende benim paramın üstünü vermedin diyor. Tekrar kızımız ona 200 TL’lik bir ödeme yapıyor. Toplamda bizim kızımız dan 400 TL para alarak buradan uzaklaşıyor.

Biz durumu emniyete bildirmedik. Bundan yaklaşık 25 gün önceki bir süreçte tekrar olmuştu. Emniyetten arkadaşları çağırdık. Çağırdığımızda burada kamera kayıtlarını falan gösterdik, verdik bunları çektiler. Sonra bizden şikayetçi olmamızı istediler. Bu sürecin içerisinde biz zaten şansların yüzde ve bütün bilgileri gözüküyordu. Burada emniyet bu konuda duyarsız bir davranış sergilemiştir. Bu zaten arkasından 20 gün sonra tekrar tekabül etti.

Bunu yapanlar profesyoneller bu açıdan çok profesyonel yaklaşıyorlar. Bu konuda gerçekten insan psikolojisi, çalışan kızlarımız, kadınlarımız bu konuda kendilerini haklı göstermek için de psikolojik baskı uygulayarak korkutma mantığı yani söyle mantığı çok konuşma mantığı da arkadaşlarımızın kafasını karıştırırlar ama sadece bu bizim burada başımıza gelmedi birçok arkadaşımızda geliyor” ifadelerini kullandı.