SANCAKTEPE 'DE SAĞLIKLI BESLENME SEFERBERLİĞİ BAŞLADI - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

SANCAKTEPE ‘DE SAĞLIKLI BESLENME SEFERBERLİĞİ BAŞLADI

Bu haber 25 Mart 2022 - 12:41 'de eklendi ve 95 views kez görüntülendi.

Güvenilir Ürün Platformu, BEE’O Propolis ve İlçe Belediyeler önderliğinde başlatılan sağlıklı beslenme hareketinin eğitimleri Dr.Ender Saraç ve Dr.Aslı Alif Tanuğur Samancı’nın Sancaktepe’de katılımıyla gerçekleşti.

Sancaktepe Belediyesi ve Güvenilir Ürün Platformu ve BEE’O Propolis ile iş birliği ile hayata geçirilen “Sağlıklı Beslenen Bireyler ile Sağlıklı Türkiye Projesi’ Sancaktepeli vatandaşlara tanıtıldı.

Etkinlik kapsamında Sancaktepeli vatandaşlara buluşan uzman dotorlar sağlıklı gelecek için beslenmenin ipuçlarını verdi.

Sancaktepe Eyüp Sultan Mahallesi’ndeki Kadın Aile Merkezi’nde gerçekleşen  ve Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü’nün de katıldığı eğitimde, Dr.Ender Saraç ve Dr.Aslı Elif Tanuğur Samancı’nın gerçekleştiği  eğitimlerde sağlıklı beslenme nedir ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları nasıl geliştirilir, temel besin öğeleri nelerdir ve hangi ürün gruplarından alınır, gebelikte ve 0-2 yaş arasında beslenme, okul öncesi dönemde çocuk beslenmesi, çocukluk ve ergenlikte ( 7-18 yaş) beslenme, menü planlama ve sağlıklı tarifler, gıda kaynaklı zehirlenmeler ve muhafaza yöntemleri gibi konu başlıklarına yer verildi..

“PROPOLİS ARTIK BESLENME PLANINDA YER ALMALIDIR”

Etkinlikte konuşan Uzman Aile Hekimi Dr. Ender Saraç; “Beslenme, sağlığı korumak, geliştirmek ve yaşam kalitesini yükseltmek için vücudun gereksinimi olan besin ögelerini yeterli miktarlarda ve uygun zamanlarda almak için bilinçli yapılması gereken bir eylemdir. Çocukluk çağından itibaren yeterli ve dengeli beslenme, ileri yaşlarda görülebilecek birçok hastalığın önüne geçer. Gebe ve emziren annelerin beslenmesi, annenin sağlığı için önemli olduğu kadar, bebeğin sağlığı içinde oldukça önemlidir. Gebelik dönemindeki yetersiz beslenme ve yetersiz antioksidan alımı, bebeğin gelişiminde bozukluklara, düşük doğum ağırlığına, erken doğuma, spontan düşük riskine ve ileriki yaşamında astım, atopik dermatit, egzama gibi alerjik hastalıklarla sebep olduğu bilinmektedir. Bundan dolayı çocuklar, yetişkinler, gebeler ve emziren anneler başta olmak üzere toplumdaki tüm bireylerin her gün temel besin gruplarını beslenmelerine eklemeleri gerekmektedir. Beslenme piramidinde bulunan; ekmek, meyve, sebze, süt, yumurta, kuru baklagiller ve yağ gruplarının yanında doğada bilinen en güçlü antioksidan olan propoliste beslenme planında yer almalıdır”.şeklinde konuştu.

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü ise Uzmanlar doktorların hastalıkların ana kaynağı olarak doğru beslenememek olduğuna dikkat çektiğini belirterek, “bilinçsiz beslenen bireylerde fiziksel ve zihinsel sorunların artmakta olduğu bilinen bir gerçek. Bu olumsuzluğun önüne geçmek ve sağlıklı beslenme farkındalığının arttırılması için yola çıkan Güvenilir Ürün Platformu ve gıda sektörünün önemli kuruluşlarından Bee’o Propolis’e ilçemiz Sancaktepe’de insan hayatına direkt faydalı bir eğitim verdikleri için kendilerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.