SANCAKTEPE’ DE MARKETLER DENETLENDİ - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

SANCAKTEPE’ DE MARKETLER DENETLENDİ

Bu haber 15 Nisan 2020 - 23:20 'de eklendi ve 90 views kez görüntülendi.

Sancaktepe’ de Umumi  Hıfzıssıhha Kanunu ve Koronavirüs (Covid-19) pandemisine karşı alınacak önlemler kapsamında; 14.04.2020 günü yapılan denetimlerde 67 market, toplamda da 233 market denetlendi. Denetimler kapsamında kurallara uymayan  2 markete 6.360 TL idari yaptırım cezası uygulandı.

Sancaktepe ’de Koronavirüs (Covid-19) pandemi’sine karşı alınacak önlemler kapsamında Sancaktepe Kaymakamlığı koordinatörlüğünde; İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Sancaktepe Belediyesi Zabıta ekiplerince, vatandaşlarımızın sağlıklı ürünlere ulaşması ve aldıkları gıda ürünlerini gönül rahatlığı ile kullanabilmeleri için gıda denetimleri yapılmaya devam ediyor.


Koronavirüs nedeniyle yayımlanan genelgeler kapsamında kişisel hijyen kuralları, maske, eldiven, bone ve önlük gibi koruyucu ekipman kullanılması konusunda iş yeri sahiplerini bilgilendiren ekipler; açıkta ürün satışı yapılmaması, ekmek, meyve-sebze gibi ürünlerin paketlenerek satışa sunulması, hasta personelin çalıştırılmaması, çalışan ve müşteriler için dezenfektan bulundurulması, işletmelerin düzenli olarak havalandırılması konularında uyarılarda bulundu.


Denetimlerle ilgili bir açıklama yapan Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, “Covid-19 Virüsüyle mücadele kapsamında mesai mevhumu gözetmeksizin, gereken bütün tedbirleri İlçemizdeki tüm kurumlarla almaya devam ediyoruz” dedi.


Sancaktepe Kaymakamlığı koordinatörlüğünde; İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Sancaktepe Belediyesi Zabıta ekiplerince İlçe’ deki tüm marketlerin denetlendiğini söyleyen Kaymakam Adnan Çakıroğlu,  İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğündeki Gıda Denetim ekipleri tarafından da, marketlerin yanı sıra ilçemizdeki tüm gıda işletmelerinde de resmi kontrollerin aralıksız devam ettiğini belirtti.