Sancaktepe News Sancaktepe News GÜNDEM %Sancaktepe News

SON DAKİKA

SANCAKTEPE DE 60 M2’LİK SALONDAN DÜNYA, AVRUPA VE TÜRKİYE ŞAMPİYONLARI!

Bu haber 25 Mart 2021 - 21:02 'de eklendi ve 333 views kez görüntülendi.

SANCAKTEPE DE 60 M2’LİK SALONDAN DÜNYA, AVRUPA VE TÜRKİYE ŞAMPİYONLARI!

60 m2 salondan Sancaktepe’nin Dünya, Avrupa ve Türkiye şampiyonları! Güreş Milli Takım kadro belirlenme için 7 ve 8 Nisan’da Antalya da yapılacak olan seçmelere Sancaktepe’mizin çocukları 60 m2 salonda hazırlanıyor.

Sancaktepe’mizin gençleri Dünya ve Avrupa da Ay Yıldızlı Bayrağımızı dalgalandırmak için Olimpiyat Spor Kulübü Başkanı ve Milli Takım Güreş Antrenörü Harun Doğan’ın önceliğinde yaptıkları antrenmanları görüntülemek için gittiğimiz alanı gördüğümüzde Dünya, Avrupa ve Türkiye şampiyonları 60 m2 salondan mı? çıkıyor demekten kendimizi alamadık. 7 ve 8 Nisan’da Antalya da yapılacak olan Güreş Milli Takım kadro belirlenme sınavlarına hazırlanan sporcular Yenidoğan Ortaokulundaki salon da 3 saatlik zaman ve 60 m2 dar alanda yüzlerce sporcu seçmelere hazırlanıyor.

İstanbul Olimpiyat Spor Kulübü bünyesinde yetişip İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beşiktaş Spor Kulübü, Antalya Spor Kulübü ve İstanbul Büyükşehir adına Dünya, Avrupa ve Türkiye Şampiyonlukları kazanan Sancaktepe’nin çocukları 7 ve 8 Nisan’da Antalya da yapılacak Güreş Milli Takım kadro belirlenme seçmelerine hazırlanan Sancaktepe’nin Dünya, Avrupa ve Türkiye şampiyonları yetiştiren Olimpiyat Spor Kulübü Başkanı ve Milli Takım Güreş Antrenörü Harun Doğan, “zor şartlar altında çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yenidoğan Ortaokulun da bulunan İBB’nin bizlere tahsisi ettiği 60 m2 salon bizlere yetmiyor” diyen doğan şöyle devam etti.

Avrupa ve Dünya Şampiyonlarının 60 m2’lik salonda yetiştiğini söyleyen Olimpiyat Spor Kulübü Başkanı ve Milli Takım Güreş Antrenörü Harun Doğan, “ülkesini, vatanını, milletini en iyi şekilde temsil edecek insanlara faydalı olacak çocuklar yetiştirmek için çalışıyoruz. Dünya şampiyonları bu salondan çıkıyor ancak. Salonu Okul yönetimi 3 saatten fazla kullanmayın deyince bizim de kullanma şansınız olmuyor. Bu ufacık yerden Avrupa Dünya Şampiyonları çıkıyor. Kim biliyor kimse bilmiyor. En kötü oyuncu Kırkpınar şampiyonu. Her bir oyuncunun 20, 30 tane madalyası var. Avrupa’da Dünya Şampiyonaları’na gitmiş çocuklarımız. Yani büyük salonlarda yetişmiyorlar”.

ERMENİ’Yİ BİR DAKİKADA YENMİŞ OYUNCUMUZ VAR

Nisan ayında başlayacak olan bir Milli Takım seçmelerinin olduğunu dile getiren Antrenör Harun Doğan, “gençler, yıldızlar, ümitler, büyük yıldızlar kategorisinde seçmeler var. Biz burada milli takımı düşünürken Avrupa Dünya Şampiyonası’nı düşünürken bir yandan da antrenman yapa bilecek miyiz kaygımız var. Sokakta antrenman yapmayı bile düşünüyoruz. Avrupa ve Dünya Şampiyonu Ermeni’yi bir dakikada yenmiş ve Türk Bayrağımızı en güzel yere çekmiş. Bizim için gurur verici olmasına rağmen bu çocuklara farklı gözle bakılıyor. Bu konuyla ilgili biz büyüklerimizden destek istiyoruz”.

BİZ İSTERDİK Kİ SANCAKTEPE ADINA GÜREŞELİM

Birinci oldukları maçlarda, Sancaktepe Belediyesi sporcularının ikinci olduğunu dile getiren Harun Doğan, “4 milyonluk bütçeleri var. Bizim 4000 TL’lik bütçemiz yok. Yani o bütçeyi de kendimiz oluşturmaya çalışıyoruz. Çocuklarımız kendi paralarıyla ayakta kalıyor. Bu çocuklar diğer kulüpler adına müsabakalara katılmaları, bu yüzden tabii şimdi Antalya Büyükşehir, İzmir Büyükşehir, Ordu Büyükşehir, Malatya ve Beşiktaş adına güreşiyorlar. Biz isterdik ki Sancaktepe adına güreşsinler”.

SANCAKTEPE BELEDİYESİ SAHİP ÇIKMIYOR

Evinde belki ekmek olmayanların olduğunu dile getiren Doğan, “Sancaktepe Belediyesinden destek görmüyoruz.  Belediye Başkanımız Şeyma Döğücü Hanım ailelere söz verdi. Seçimde ailelerin yanında da konuşma yaptı. Bizimle toplu resim çekildi. Ondan sonra kimseyi bulamadık. Herkes kendine göre bir şeyler uydurmaya başladı. Avrupa dan Dünya şampiyonu çıkarmak için antrenör getiriyoruz. Avrupa dünya şampiyonu dolu burada, Avrupa Dünya Şampiyonu çocuklarımız da Türkiye şampiyonluklarımız oldu ve bunlar kırsal bölgede Sancaktepe’nin sokağında yetişmiş. Sancaktepe Güreş’ci transfer ediyor. Bunlar onları yeniyor. Avrupa ve Dünya şampiyonları burada kimse görmüyor”.

EKREM İMAMOĞLU’NA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Sancaktepe’nin adını duyurmak ve gençleri geleceğe taşımak istediklerini dile getiren Doğan, “Sancaktepe’nin ilk başlarda her yerde ismini duyurduk. Sancaktepe deyince zaten biz akla geliriz. Belediyenin güreş, takımının kurucusu da benim. Çocuklara sahip çıkılmadığı için biz yolları bazı şartlardan dolayı ayrılmak zorunda kaldık. Şimdide salon sıkıntısını çekiyoruz. Bu salonu bize tahsis eden İlker Öztürk beye ve Sayın İBB başkanı Ekrem İmamoğlu’na teşekkür ediyorum. Onun sayesinde şu andan antrenman yapıyoruz. Yoksa dışarı minder serip dışarıda antrenman yapacaktık” ifadelerini kullandı