SANCAKTEPE DE 100. AÇIK KALP AMELİYATI YAPILDI -Sancaktepe News

SON DAKİKA

SANCAKTEPE DE 100. AÇIK KALP AMELİYATI YAPILDI

Bu haber 19 Mart 2021 - 0:45 'de eklendi ve 948 views kez görüntülendi.

SANCAKTEPE DE 100. AÇIK KALP AMELİYATI YAPILDI

Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Kliniğinde 100. açık Kalp ameliyatı 16.03.2021 tarihinde gerçekleştirildi.

Pandemi döneminin başından beri yaptığı çalışmalar ile ilçemizin ismini dünyada duyuran Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi başarısına yenilerini eklemeye devam ediyor. Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Kliniği de 100. açık kalp ameliyatı sonrası kokteyl düzenleyerek Kalp Damar Cerrahisi Kliniği de görevli sağlık personeline Başhekim Prof. Dr. Nurettin Yiyit, teşekkür ederken Kalp Damar Cerrahisi Kliniği idari sorumlusu Doç. Dr. Murat Uğur, kliniğin iki yılda yaptığı çalışmaları anlatarak ekibine teşekkür etti.

Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Kliniğinin 100. ameliyat nedeni ile pasta kesimi yapılırken, emekli olan kalp akciğer pompa teknisyeni Zafer Göçeri ile pandemi sonrası başka birimlerde çalışmaya başlayan eski yoğun bakım sorumlusu Safiye Yıldırım ve kalp damar cerrahisi ameliyat hemşiresi Zarife Eroğlu’na hizmetlerinden dolayı plaket verildi.

Prof. Dr. Nurettin YİYİT

YİYİT; 24 SAAT KALP AMELİYATALARI YAPMAYA BAŞLADIK

İstanbul da en genç ve en hızlı büyüyen hastanelerin başında geldiklerini dile getiren Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, “hastane olarak üçüncü yaşımıza girdik. Üç yılda İstanbul’un ihtiyacı olan sağlık sorununu çözme hedefiyle yürüdük. Anadolu yakasında kalp cerrahisi merkezi çok yok. Siyami Ersek ve Koşuyolu hastanesi dışında. Bizde bu açığın kapatmak adına iki yıl önce Kalp Cerrahisi kurma yolunda karar verdik. Süreçte pandemi olmasına rağmen merkezimizi kurarak 24 saat Kalp Ameliyataları yapmaya başladık. Yeni klinik olmamıza rağmen 100. Ameliyatımızı yapmanın gururunu yaşıyoruz. Hastane olarak 100. Ameliyatı kutladık. Hastanemizde eksik olan branşları oluşturarak güzel hizmetler yapma yolunda çalışacağız. Tüm ekibe başarılarından dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Doç. Dr. Murat UĞUR

Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Kliniğinin 100. ameliyat nedeni ile yapılan kokteylde iki yıllık süreci anlatan Kalp Damar Cerrahisi Kliniği idari sorumlusu Doç. Dr. Murat Uğur, “16 Nisan 2019 tarihinde ilk Koroner Baypas Cerrahisi ameliyatı yaptık. Ekim 2019’dan itibaren haftada 4 gün açık kalp ameliyatı yapılmaya başlandı. Pandemi nedeni ile 6 ay ara verilen açık kalp ameliyatlarına tekrar başlanması sonrası 100. açık kalp ameliyatı 16.03.2021 tarihinde gerçekleştirildik. Klinikte her türlü açık kalp ameliyatının yanı sıra her türlü damar ameliyatlarını anjiografik ve cerrahi tedavileri yapılıyor. Bunların arasında akciğer embolisinin endovasküler tedavisi ve toplardamar tıkanıklarının cerrahi ve stent ile tedavisi gibi nadir merkezlerde uygulanan prosedürler mevcut” ifadelerini kullandı.