GÜNDEM Sancaktepe News Sancaktepe News Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

SANCAKTEPE BELEDİYESİNE MUHALEFETTEN SAYDAMLIK ÇAĞRISI!

Bu haber 30 Kasım 2021 - 20:07 'de eklendi ve 250 views kez görüntülendi.

Sancaktepe Belediyesi Belediye Başkan Yardımcıları, bazı müdürlerin görevden alınması ve Sancaktepe AK Parti Eski İlçe ilçe Başkanını istifasının ardından Sancaktepe Kamuoyunda gündem olan soruları CHP İlçe Başkanı Muharrem Aydın, İYİ Parti İlçe Başkanı Sezgin Öztürk ve Gelecek Partisi İlçe Başkanı Mustafa Karlı’nın katıldığı basın toplantısında Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü’nün cevaplaması için sorular soruldu.  

Üç parti tarafından hazırlanan  basın metnini Sancaktepe CHP İlçe Başkanı Muharrem Aydın’ın okuduğu basın toplantısına CHP İl Başkan Yardımcısı Yasin Ilgar, İYİ Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Sezgin Öztürk, Gelecek Partisi Sancaktepe İlçe Başkanı Mustafa Karlı, İYİ Parti Sancaktepe Belediyesi Gurup Başkan Vekili Halil Gülyaz, Sancaktepe Belediyesi CHP Meclis üyeleri ve Siyasi partilerinin temsilcileri katıldığı basın toplantısında Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü’ye Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Yılmaz, Hasan Kamal ve bazı müdürlerin neden görevden alındığı sorulurken Sancaktepe Belediyesinin şilede yapımını durdurduğu gençlik parkının kimlere nasıl nihale edildiğini sordu.

 CHP Sancaktepe İlçe merkezinde yapılan basın toplantısında Sancaktepe’nin ve Türkiye’nin bir ekonomik krizden geçtiğini ve Sancaktepe’nin geleceğinden endişe duyduklarını dile getiren CHP Sancaktepe İlçe Başkanı Muharrem Aydın, “Son günlerde Sancaktepe de ilçe kamuoyu ve bizlerin yakından takip ettiği birtakım skandalların ardı arkası kesilmeksizin devam etmeyi sürdürüyor. Dün sözde ihalelerle Sancaktepe Halkına Şile’de tahsis edilmiş 198 dönüm kamu arazisini kendi AKP’li ilçe yöneticilerine peşkeş çekmekten geri durmayan, kamu kaynaklarını zenginleşme aracı olarak gören hatta ve hatta ihaleleri kendi ilçe yöneticilerine el altından verecek kadar çirkinleşen bu çürümüş zihniyetin saltanat ve ikbal kavgasının faturasını Sancaktepe halkı ödemek zorunda bırakılıyor”.

FATURAYI SANCAKTEPE HALKI ÖDÜYOR

Faturayı Sancaktepe halkı ödemek zorunda kaldığını dile getiren Muharrem Aydın, “Daha önce AKP İlçe Başkanının yeğenlerine verilen park ihaleleri ve en son olarak da AKP’li İlçe Yöneticisine verilen Şile’deki arazinin İhale haberinin ardından; AKP ilçe başkanı apar topar istifa ettirilmiş; AKP’nin yolsuzlukları sokağa saçılmış, paralel rant şebekesinin bir ucu da Sancaktepe Belediyesine dayanmıştır. Sancaktepe Belediyesinde görev yapan 2 belediye başkan yardımcısı ve bir müdür peş peşe görevden el çektirilmiş, ancak bu değişiklikler karşısında Sancaktepe halkına tek bir açıklama dahi yapılmamıştır”.

İKİ BAŞKAN YARDIMCISINI NEDEN GÖREVDEN ALDINIZ?

Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü’ye Sorularını sıralayan İlçe Başkanı Aydın, “Başkan yardımcısı ve müdürlerinizi görevden almanızın gerekçesi rant paylaşım kavgasının sonucu mudur?

 Belediyenizin içinde çöreklenmiş üst düzey bir takım şebekenin olduğu; yurttaşların imar mevzuatına uymayan durumlarını önce şikayet konusu yapıp, sonra bu sorunları menfaat ve çıkar karşılığı el altından çözdüğü iddiaları doğru mudur?

Görevden apar topar el çektirdiğiniz başkan yardımcılarınızın ve müdürlerinizin hukuk dışı yollara saptıysa haklarında savcılık veya adli makamlara herhangi bir şikayetiniz söz konusu mudur?

İki başkan yardımcısını ve birim müdürlerini başarısız olduğu için görevden aldıysanız, bu kadar başarısızlığın olduğu yerde asıl sorumlunun belediye başkanı olarak sizde olduğunu, başarısızlığın sorumlusunun biz zati siz olduğunuzu görerek siyasi sorumluluk üstlenmeyi düşünüyor musunuz?”

CHP, İYİ Parti ve GELECEK Partisi olarak Sancaktepe Belediye Başkanı Sn. Şeyma Döğücü’den kamu ve Sancaktepe’liler adına açıklama beklediklerini dile getiren Aydın, “Yurttaşlarımız ekmeğini, aşını, alın teri ve emeğiyle kazanırken; bir kısım siyasal mutlu azınlık politik kimliklerini kullanarak, kamu mallarından haksız zenginleşmeyi kendilerine yaşam biçimi haline getirmişlerdir. Siyaseti topluma hizmet aracı değil, zenginleşme aracı olarak gören bu siyasal azınlığın; tepeden tırnağa içine düştüğü çürümüşlük ve yozlaşmanın bir örneği de ilçemizde yaşanmış ve ortaya dökülmüştür” ifadelerini kullandı.