Sancaktepe News GÜNDEM GÜNDEM Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

SAKİNE DAĞIDIR, ELİMİZDEN GELEN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ

Bu haber 10 Şubat 2022 - 10:19 'de eklendi ve 83 views kez görüntülendi.

Güvenç Abdal Derneğinden Alevi vatandaşlarımıza hakaret eden Yakup Tilki’ye sert tepki. Alevi vatandaşlarımıza sosyal medya üzeninden yaptığı canlı yayında hakaret ve küfür eden Yakup Tilki adlı şahıssa Güvenç Abdal Derneği Genel Başkan Sakine Dağıdır, yaptığı yazılı açıklama ile sert tepki gösterdi.

Yakup Tilki, Twitter sosyal medya hesabından canlı yayın ile Alevi vatandaşlarımıza yönelik aşağılayıcı ve hakaret içeren sözlerine Güvenç Abdal Derneği Genel Başkan Sakine Dağıdır, “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada bu tür nifak tohumları ekmek isteyen kişi ve kuruluşların karşısında durduk bundan sonrada durmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“ELİMİZDEN GELEN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ”

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada bu tür nifak tohumları ekmek isteyenlerin karşısında duracaklarını ifade eden Güvenç Abdal Derneği Genel Başkan Sakine Dağıdır, “Sevgili Canlar Bugünlerde sosyal medya üzerinden Alevi toplumuna çirkin söylemlerde bulunan İzmit’ de olduğu belirlenen Yakup Tilki adlı şahsı bu söyleminden dolayı şiddetle kınıyoruz. Bizler Alevi toplumu olarak yüzyıllardır süregelen ayrılıkçı dışlayan söylemlerden bıktık usandık. Ülkemizde yüzyıllardır ayrım gözetmeden yaşayan biz Aleviler aynı duruşu karşımızdaki toplumdan da bekliyoruz”.

Sakine Dağıdır, “Ayrıca bu toplumun sömürülen insani duyguları artık bir son bulsun. İzmit’e yaşayan bu çirkin edepten hayadan yoksun insan için Güvenç Abdal Ocağı olarak bütün hukuki yollara başvuracağız. Bu kişinin gereken cezayı alması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada bu tür nifak tohumları ekmek isteyen kişi ve kuruluşların karşısında durduk bundan sonrada durmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.