SAĞLIK ÇALIŞANLARI COVİD-19 AŞISI OLMAYA BAŞLADI -Sancaktepe News

SON DAKİKA

SAĞLIK ÇALIŞANLARI COVİD-19 AŞISI OLMAYA BAŞLADI

Bu haber 14 Ocak 2021 - 23:52 'de eklendi ve 148 views kez görüntülendi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI COVİD-19 AŞISI OLMAYA BAŞLADI

CoronaVac aşısı, Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık çalışanlarına aşı yapılmaya başlandı.

Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin poliklinikler bölümünde hazırlanan CoronaVac aşısı odalarında üç kişilik ekipler ile Sağlık çalışanlarına aşı yapılmaya başlandı.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca analizleri tamamlandıktan sonra “Acil Kullanım Onayı” verilen CoronaVac aşısı, Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Randevu sistemi ile barkotlu olarak sağlık çalışanlarına aynı anda uygulanmaya başlandı. CoronaVac aşısı, ilk olanlardan olan Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doktor Yakup Süleymanoğlu, Sancaktepe News Gazetesi Genel yayın Yönetmeni Asiye Soytürk’ün sorularını cevapladı.

Aşı konusunda komplo teorilerine vatandaşların inanmamasını isteyen Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doktor Yakup Süleymanoğlu, “bilim insanlarının söylediklerine inanmalarını tavsiye ediyorum. Uzmanların önerisi Kovid aşısının yapılması yönünde. Aşıyı uzmanlarımız kendileri de yaptırıyor. Bugün Covid-19 aşısını ilkini yaptırdım 28 gün sonra ikincisini yaptıracağız. Bu hastalık kalkana kadar bilim insanlarının tavsiyelerine uyacağım” ifadelerini kullandı.