REİSOĞLU; PAZARCI ESNAFI BORÇLARINI ÖDEYEMEZ DURUMA -Sancaktepe News

SON DAKİKA

REİSOĞLU; PAZARCI ESNAFI BORÇLARINI ÖDEYEMEZ DURUMA

Bu haber 28 Nisan 2021 - 3:11 'de eklendi ve 289 views kez görüntülendi.

REİSOĞLU; PAZARCI ESNAFI BORÇLARINI ÖDEYEMEZ DURUMA

Ulus Pazarı Kooperatif Pazarcı esnafı Devletten küçük esnafı öncelikle yaşatılması için desteklenmesini bekliyor.  

Ulus Pazarı Kooperatif (UPEK) Başkanı Bülent Reisoğlu, Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Asiye Soytürk’ün Pazar esnafının pandemi sürecini ve perşembe akşamı başlayacak olan kapanmayla ilgili sorularını cevapladı. Reisoğlu, “Pandemi süreci küçük esnafları etkiledi. Tam kapama ile beraber pazarcı esnafımıza etkisi büyük olacak. Zor durumda olan esnafımıza devletimizde destek bekliyoruz. Kapamada adaletin gözetilmesini istiyoruz. Devlerimizin destekleri ile beraber nefes almamızı sağlaması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Öncelik halkın ve toplumun sağlığı olduğunu dile getiren (UPEK) Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Reisoğlu, “Sağlık olmadığı zaman hiçbir şey olmuyor. Ne ticaret olur ne başka bir şey oluyor. Bu kapama esnaflarımızı küçük esnaflarımızı pazarcı esnaflarımızı ciddi anlamda sıkı sıkıntıya sokmuştur. Devletimizden küçük esnafı öncelikle yaşatmak için desteklerini beklemekteyiz. İnşallah bu tam kapama hastalığa bir önlem olarak etkin bir yol olur. İnşallah Bayramdan sonra güzel günler görecek ümidi ile devam edeceğiz”.

PAZARCI BORÇLARINI ÖDEYEMEZ DURUMA

Pandemini ilk aylarında hiç fark etmediklerini dile getiren Başkanı Bülent Reisoğlu, “sonraki aylar içerisinde bu süreç bizi etkilemeye başladı. Küçük esnafın kendi yağıyla kendi tuzuyla kavurulduğu bu süreçte son noktasına geldi. Esnaflar kapatmaya başladılar. Tezgahlarının borçlarını ödeyemez duruma geldiler. Bir ümitleri olacak inşallah bundan sonra hastalığın seyrinin azalması ile birlikte inşallah eski günlerimize döneceğiz diye ümit ediyoruz. Bu kapamanın gerçekten etkin bir şekilde olması için belli bir kısmı kapatmak değil gerçekten tüm gereksiz üretim ağlarını kapatmak lazım gerekir. Topluma faydası olmayan fabrikaların kapanarak bu sürece katkıda bulunması lazım” dedi.

MADDİ DESTEKLER BEKLİYORUZ

Küçük esnafı düşünerek destek programlarının genişletilmesini isteyen Başkanı Bülent Reisoğlu, “küçük esnafa destek programlarının oluşturulması gerekmektedir. Hükümetten beklentimiz maddi desteğin dışında bu kapanmaların adaletli bir şekilde yapılması. Küçük esnafın da bu kaplamaları da diğer büyük esnafların da büyük tüccarlarla eşit duruma getirilmesi. Bunların sağlanmasını istiyoruz. Tabi maddi sıkıntılarımız var yani devlet küçük esnafın maddi destek bulunarak olabildiğince nefes almalarını sağlayacak maddi destekler de bekliyoruz” ifadelerini kullandı.