Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

RAMAZAN AYI BOYUNCA ASIRLIK LEZZETLER SANCAKTEPE’DE

Bu haber 03 Nisan 2022 - 12:27 'de eklendi ve 137 views kez görüntülendi.

Sancaktepe’de Ramazan ayı boyunca açık olacak Asırlık Lezzetler ve El sanatlar Çarşısının açılışı, Ramazan ayının ilk günü Belediye Başkanı Şeyma Döğücü’nün de katılımıyla gerçekleşecek.

Sancaktepe Belediye Binasının yanındaki Meydan Park’ta kurulan ve Ramazan ayı boyunca 1 Mayıs Pazar günü bayram arifesine kadar her gün öğlen 12:00 ile gece 02:00 saatleri arasında açık olacak ve 28 Standın yer aldığı çarşı, Sancaktepe ve İstanbullulara bu sene de unutulmaz bir Ramazan nostaljisi yaşatacak. Çocuklara yönelik etkinliklerinde yer alacağı Çarşıda çocuklar eğlenceye doyarken, yetişkinler ise eski Ramazan tadında geçmişe bir yolculuk yapacak.

Ramazan ayının ilk günü Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü’nün açılışını yaptığı Asırlık Lezzetler ve El sanatlar Çarşısının açılışına AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Turgay Akpınar, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcıları, Sancaktepe Belediyesi Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri, İlçe Muhtarları, Birim müdürleri, STK temsilcileri ve çok sayıda Sancaktepe’li katıldı.

Ramazan ayının tüm manevi atmosferi’nin yaşanacağı ve asırlık lezzetlerin ve el sanatlarının g yer alacağı çarşıda Sancaktepe halkı adeta kültürel bir şölene tanık olacak. Helva, lokum, kuru kahve, baklava, boza,  yoğurt gibi özü İstanbul’a ait olan asırlık lezzetlerin üretimleri ve tarihleri hakkında bilgi sahibi olunan çarşıda; çini, ebru, telkari, kaligrafi, minyatür, teshib, cam işçiliği, sedef işlemeciliği, iğne oyası, porselen, filografi, yorgancılık, bıçakçılık, kaşıkçılık, gümüşçülük, ahşap oymacılığı, yemenicilik gibi geçmişi eskilere dayanan sanat, zanaat ve mesleklere ait eserler sergilenirken, diğer yandan ehil eller tarafından üretimlerine de canlı olarak tanıklık edilecek.

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, Bir Ramazan-ı Şerif ayına daha ulaşmanın mutluluğunun yaşandığını belirterek, Ramazan-ı Şerif’te hoşgörünün doruğa çıktığını, sevgi ve kardeşliğin geliştiğini belirterek, “Sancaktepe’mizin, ülkemizin ve tüm İslam aleminin Ramazan-ı Şerif’ini tebrik ediyorum, hayırlar getirmesini diliyorum. İnşallah bu güzel mekan da vatandaşlarımız ile bir arada olacağız. Bu şehirde ayrı bir güzellikte yaşanan Ramazan ayı boyunca Sancaktepe’li komşularımız diğer ilçelerde yaşayan vatandaşlarımızın mutlaka gelip Meydan parktaki çarşımızı ve Ramazan etkinliklerimizi görmesini tavsiye ediyorum” diye konuştu.

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, AK Parti İlçe Başkanı Turgay Akpınar ve İlçe protokolü ile birlikte Asırlık Lezzetler ve El sanatlar Çarşısının açılışını yapan Döğücü, hazırlanan statlarını gezerken Ramazan şenlik alanındaki çadırları ve çocuklar için hazırlanmış olan etkinlik alanlarında gençlerle sohbet etti.