POLİKLİNİK VE SAĞLIK RAPORLARI HAKKINDAKİ TEDBİRLER -Sancaktepe News

SON DAKİKA

POLİKLİNİK VE SAĞLIK RAPORLARI HAKKINDAKİ TEDBİRLER

Bu haber 29 Mart 2020 - 23:49 'de eklendi ve 102 views kez görüntülendi.

POLİKLİNİK VE SAĞLIK RAPORLARI HAKKINDAKİ TEDBİRLER

Gazetemiz yazarı Dr. Abdullah İnan’dan sağlık raporları ve Koranavirüs (Covid-19) için alınacak tedbirleri yayınladı.

POLİKLİNİK ve SAĞLIK RAPORLARI HAKKINDAKİ TEDBİRLER


Kıymetli Arkadaşlar, Covid 19 un kontrol altına alınması maksadıyla, aşağıdaki uygulamalara dikkat ediniz.


1- Polikliniklerde yaşanan yoğunluğun azaltılması amacıyla, MHRS (Randevu Sistemi) den (182) randevu alınması, randevusuz gelenlerin acil değilse randevu alarak gelmesinin sağlanması.


2-Kronik Hastalığı olan kişilerin 1. 1. 2020 tarihinden itibaren sona ermiş veya sonlanacak tıbbi malzeme ve ilaç raporları GEÇERLİ kabul edilecektir. İlaç ve tıbbi malzemeler raporlarda belirtilen miktar ve dozda SGK tarafından belirlenen kriterlere uygun olarak eczanelerden reçete edilmeksiniz temin edilebilecektir.


3-01.01.2020 tarihinden itibaren sonlanmış veya sonlanacak “süreli” engelli raporu bulunan hastaların mevcut raporları ikinci bir talimata kadar geçerli kabul edilecektir. Rapor yenilemek amacıyla hastanelere müracaat etmemeleri sağlanmalıdır.


4-01.02.2020 tarihi dahil bu tarihten sonra kontrol muayenesi ön görülen Süreli Sağlık raporlarının yenilenmesi ikinci bir talimata kadar ertelenmiştir. Mevcut raporlar geçerli kabul edilecektir.


5- İlk defa sürücü belgesi almak için talep edilen Tek Hekim Sürücü Sağlık Raporları düzenlenmeye devam edilecektir. Ancak sürücü raporu alacak kişilere kurul raporu düzenlenmesinin gerekli olduğu durumlarda sağlık kurulları ve sürücü komisyonları ikinci bir talimata kadar ertelenmiştir. Sağlık Kurulu ve sürücü komisyonlarına başvurular kabul edilmeyecektir.


6-Özel sektör işe giriş raporları öncelikle iş yeri hekimlerinden veya Ortak Sağlık Güvenlik Birimlerinden (OSGB) talep edilecektir.


7-Memur atamalarında mevzuatında kurul raporu zorunluluğu bulunmayan durumlarda tek hekim raporu düzenlenecektir. Kurul rapor talepleri ikinci bir talimata kadar ertelenecektir.
8- Noter ve tapu işlemlerinde istenen akli meleke raporları tek hekimce düzenlenmeye devam edilecektir.


9- Askeri yoklama raporları aile hekimliklerince düzenlenmeye devam edilecektir. Askerliğe elverişli olunmadığı yönünde hastanelere sevk edilen yükümlülerin işlemleri ikinci bir talimata kadar ertelenecektir.


10-Her türlü rapora itiraz başvuruları ikinci bir talimata kadar ertelenmiştir. Rapor itiraz başvurularında aranan 30 günlük süre , itiraz başvurularının Bakanlığımızda tekrar başlatıldığı günden itibaren aranacak ve itiraz başvuruları o tarihte kabul edilecektir.


Özetle, Lütfen sağlık kuruluşlarını, Ciddi işlerle ilgilendiğimiz bu Olağanüstü günlerde meşgul etmeyelim..