OKTAY SORAN; CESUR VE LİDER RUHLU! - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

OKTAY SORAN; CESUR VE LİDER RUHLU!

Bu haber 04 Temmuz 2021 - 21:32 'de eklendi ve 100 views kez görüntülendi.

OKTAY SORAN; CESUR VE LİDER RUHLU!

Milli ve manevi değerlere bağlı, şuurlu, milletini seven, genç yetiştirme hedefinde olan Dar’ul Erkam Derneği ilk hafızları icazetlerini aldı.

YECDER Konferans salonunda 8 hafızına icazet töreni düzenleyen Dar’ul Erkam Derneği Genel Başkanı Oktay Soran, yaptığı konuşmada derneğin kurucularından merhum İsmail Ergün’ün çalışmalarından bahsederek yad etti. Programda dernek kurucuları Hacı Bayram Hacıevliyagil, Mustafa Kocabaş ve çok sayıda davetli hazır bulunurken hafızların ailelerinin mutlulukları görülmeye değerdi.

 Soran, “Cesur ve Lider Ruhlu Şahsiyetler Yetiştirmek

Darul Erkam Derneğinin 8 hafızının icazet töreninde konuşan Dernek Başkanı Oktay Soran, “Bizler dernek olarak Kuranı Kerimin lafzıyla hafız, ahkamıyla amil ve hikmetiyle kamil hafızların yetişmesi için gayret ve çaba içerisindeyiz. Ülkemizi emanet edeceğimiz gençlerimizi, bilgili, kültürlü, geleceğin ilim ve teknolojisine hakim, milli ve manevi değerlere bağlı, şuurlu, milletini seven, tarihi birikimimizden haberdar ve tarihi görevlerinin şuurunda, cesur ve lider ruhlu şahsiyetler olarak yetiştirmek, onları her türlü olumsuzluklara karşı korumak ve kollamak için çalışıyoruz” dedi.

Dernek Başkanı Oktay Soran, “Biz, İslam Kültür ve Medeniyeti’nden beslenerek, ihtiyaç duyduğu anda içinde bulunduğu topluma katkı sağlayan ve umrana ulaşmayı gaye edinmiş bilge insanları, tüm ihtiyaçları giderilmiş eğitim ortamlarında yetiştirmiş olma, hayat boyu eğitim etkisi sağlamayı en büyük hedef olarak almaktayız. Evet Kıymetli talebe kardeşlerim aldığınız bu ilimlerle birlikte sorumluluklarınızda artıyor. Bu sebeple aldığınız ilimle amil olmazsanız yani hayatınıza tatbik etmezseniz bir anlamı olmaz” dedi.

“Şeytan ve Nefis İlim Talebeleriyle Daha Fazla Uğraşır”

Oktay Soran, “Sizler hem aldığınız ilimleri hayatınıza tatbik edeceksiniz hem de insanları iyiliğe davet edeceksiniz. İşte bu bakımdan sorumluluğunuz artmıştır. Hepiniz bu görevleri bizlerden devralacak ve sancağı ileriye taşıyacaksınız bundan hiç şüphem yok. Şeytan ve nefis ilim talebeleriyle daha fazla uğraşır hele ki şimdi icazet aldınız daha da çok uğraşacaktır. Sakın pes etmeyin her daraldığınızda hocalarınız ve bizler her zaman maddi ve manevi yanınızda olacağız yeter ki siz pes etmeyin” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından 8 öğrenciye icazet belgeleri verilirken hocalarının ve ailelerin mutlulukları gözlerinden okunuyordu.