MUHTAR ADAYLARININ İLGİNÇ VAATLERİ… - Sancaktepe NewsSancaktepe News

SON DAKİKA

MUHTAR ADAYLARININ İLGİNÇ VAATLERİ…

Bu haber 23 Mayıs 2022 - 17:52 'de eklendi ve 188 views kez görüntülendi.

Bildiğiniz gibi Atatürk mahallesi 5 Haziranda ara seçime gidiyor. Atatürk mahallesi eski muhtarı Cennet Taçyıldız Hanım Efendi sağlık problemi nedeniyle 2021 yılı haziran ayında istifa etmişti.

5 Haziranda Atatürk Mahallesinde yapılacak seçimde altı aday yarışıyor. Takip ettiğim kadarı ile siyasi parti seçimlerinden daha çekişmeli geçiyor. Cumhurbaşkanımızın muhtarların maaşlarının asgari ücret düzeyine çekmesi bunda etkili olduğunu düşünüyorum. Adayların kazanabilmek için broşürlerine yazdıkları vaatler siyasete yeni bir soluk getirecek anlaşılan.  

Muhtar adaylarının vaatlerinin birkaç tanesi birlikte bakalım…

Her sokağa yürüyüşü alanları ve spor tesisi yapılması…

Çocuklar için oyun parkı ve yüzme havuzu…

Çalışan anneler için kreş…

Trafik lambası, hız düşürme …

Öğrencilere kırtasiye desteği…

En ilginç gelen vaatlerin başında her sokağa yürüyüşü alanları ve spor tesisi yapılması vaadi var.

Muhtarlarımızın bütçesi olmadığı hepimizin malumu. Günümüzde muhtarlarımız kamu kurumlar ile sadece aracı durumunda. Yüzme havuzu ve spor kompleksi ilçe bazında büyük projeler. Özellikle her sokağa spor kompleksi yapımı her babayiğidin harcı değil. Bu tür projeler başta ilçe belediyesi ve İBB’nin onayı gerektiren ve milyonları bulan rakamlar ile yapılmaktadır. Bazı muhtar adaylarımızın bu vaatleri önümüzde ki seçimlerde siyasi partilerin kullanabileceği vaatler cinsinden.

Hizmet standardı bu kadar yükselmişken önümüzdeki secim süreçlerinde Belediye başkan adayı olmayı düşünenlere muhatlarımızın projelerini gündemde tutmalarını tavsiye ediyorum. Hizmet hizmettir. Unutmayalım ki her sokağa spor kompleksi güzel fikir. Buradan tüm muhtar adaylarımıza başarılar dilerim. Bu örnek vaatlerinin ilçemizde bulunan siyasi partilere örnek olmalarını temenni ediyorum.  

Selam ve dua ile…

Halit Soytürkhalit@sancaktepenews.com
Halit Soytürk, Gazeteci Yazar. 1977 Trabzon Araklı Doğumlu. 1992 yılında başladığı meslek hayatına çeşitli Tv ve Haber kanallarında muhabir ve kameraman olarak devam etti. 1994- 1997 Kanal 7 Sakarya Karasu temsilciliği, Yurt Haber Ajansı Sakarya Karasu temsilciliği, Kanal 54 Sakarya Televizyonu, Kanal 60, İlke Tv de çeşitli belgesel ve tanıtım çekimleri yaptı. 2016 yılında Sancaktepe merkezli Cadde News Gazetesi ve 2020 ocak ayında Sancaktepe News Gazetesi’ni kurarak Sancaktepe'nin tek Yazılı Basın Genel Yayın Yönetmeni. Sancaktepe merkezli Sancaktepe News Gazetesi ve İstanbul geneline Cadde News Gazetesi ile yayın hayatına devam ediyor.