MEZARLIKLAR, BANA BİR ŞEY OLMAZ DİYENLERLE DOLU! -Sancaktepe News

SON DAKİKA

MEZARLIKLAR, BANA BİR ŞEY OLMAZ DİYENLERLE DOLU!

Bu haber 12 Nisan 2020 - 3:23 'de eklendi ve 289 views kez görüntülendi.

Mart ayını başında koranavürüs (Covid 19) başlamasıyla birlikte öncelikle kronik hastalar 65 yaş üstü olmak üzere 20 yaş altına gelen sokağa çıkma yasağı ile birlikte süreç devam ediyor.

Uzmanlar her fırsatta sosyal mesafe kurallarına uyma konusunda gırtlakları patlayıncaya kadar anlatmaya çalışıyorlar. Gazetemizin yazarı Dr. Abdullah İnan, her fırsatta Sancaktepe halkına sosyal medya paylaşımları ve Sancaktepe News TV Youtube kanalımızdan işin ciddiyetini anlatmaya çalışıyor. Uzmanlar, işi olmayanların evde kendilerini izole edilmesi konusunda ricalarına hepimiz şahidiz.

Bana bir şey olamaz diyerek yaptığımız hataların meyvesini almaya başladık. Son on günde tanıdığımız arkadaşlarımız abi ve ablalarımız Covid 19 nedeniyle hayatlarını kaybediyor. Korkarım ki etmeye devam edecek. Bizzat tanıdığım İstanbul ve Türkiye genelinde dostlarımın hayatlarını kaybettiğini duydum ve kahroldum. Son olarak Sancaktepe’de genç Ecz. İsmail Durmuş’u kaybettik. Bugüne kadar bizler yetkililerin “Evde Kalın” çağrılarına bizler çok bildiğimiz için aman deyip geçiştirdik. 10 Nisan akşamı yaptıklarımız tam bir facia idi.

Sokağa çıkma yasağının açıklanma şekli yanlıştı. Yalnız sokaklarda yaşananlara baktığımızda bize ne oluyor demekten kendimi alamadım.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın virüsün ortaya çıktığı ilk günden buyana yapmış olduğu tüm çalışmaların çöpe gittiğinden korkuyorum. 10 Nisan gecesi yaşananlar sosyal mesafe kurallarını bırakıp aramızdan su geçmemesi için mücadelemizde başarılı olduk. Korana sen sıkıntı etme bizde daha çok var bekle dedik hep birlikte.

“Haklarını Ödeyemeyiz”

Evine gitmeden mücadele eden başta sağlık çalışanları, Polis, Jandarma, Bekçi, Zabıta, Belediye personelleri ve tüm gecesini gündüzünü bizler için harcayan insanların bana bir şey olmaz diyenlerin üzerinde hakları olduğuna inanıyorum.

Bu insanların hakkını ödeyemeyiz. Yaşadığımız bu zorlu süreçte bana bir şey olmaz dediğinizde Koranavirüs’e bir insan yakalanıp hayatını kaybederse bunun hesabı ahirette zor olacağını düşünüyorum.

Ne olur bana bir şey olmaz demeyin, mezarlıklar bana bir şey olmaz diyenlerle dolu. Sen tedbirini al korana senden korksun…

Selam ve Dua ile normal hayatımıza dönmemiz dileğiyle.

12 Nisan 2020 Pazar

Halit Soytürkhalit@sancaktepenews.com
Halit Soytürk, Gazeteci Yazar. 1977 Trabzon Araklı Doğumlu. 1992 yılında başladığı meslek hayatına çeşitli Tv ve Haber kanallarında muhabir ve kameraman olarak devam etti. 1994- 1997 Kanal 7 Sakarya Karasu temsilciliği, Yurt Haber Ajansı Sakarya Karasu temsilciliği, Kanal 54 Sakarya Televizyonu, Kanal 60, İlke Tv de çeşitli belgesel ve tanıtım çekimleri yaptı. 2016 yılında Sancaktepe merkezli Cadde News Gazetesi ve 2020 ocak ayında Sancaktepe News Gazetesi’ni kurarak Sancaktepe'nin tek Yazılı Basın Genel Yayın Yönetmeni. Sancaktepe merkezli Sancaktepe News Gazetesi ve İstanbul geneline Cadde News Gazetesi ile yayın hayatına devam ediyor.